De ce 1.000 de euro nu este mult pentru cel mai bun scaun de birou

Cosm este cel mai bun scaun de birou inventat vreodată, conform publicației americane Gear Patrol. Modelul lansat de Herman Miller anul trecut a primit prestigiosul premiu Red Dot Best of the Best pentru Cel mai bun design de obiect, la categoria Scaune de birou. Distincția a fost acordată pentru inovație și ergonomie, fiind al 11-lea premiu câștigat de Cosm.

Scaunul Cosm, vândut în România de Workspace Studio a intrat rapid în topul celor mai bine vândute produse ergonomice din prima jumătate a anului 2019. În România, în doar 4 luni de la lansare, 22 de companii au investit deja in scaunul Cosm.

Cosm a fost lansat oficial în România de către Workspace Studio în luna aprilie, la un an de la prezentarea sa oficială la Salonul de Mobilă de la Milano, unul dintre cele mai importante evenimente de profil ale industriei, și a devenit rapid una dintre vedetele soluțiilor ergonomice promovate de Herman Miller. Astfel, după 10 ani de cercetare, lansarea Cosm a revoluționat piața de profil din întreaga lume. Prin sistemul automat de ajustare și mânerele speciale, introduse în premieră, este preferat pentru spații de co-working, unde punctele de lucru sunt folosite de mai multe persoane.

Sistemul automat de înclinație de la Cosm – Auto-Harmonic Tilt – permite ajustarea în timp real a scaunului, în funcție de mișcările naturale ale corpului. Mecanismul reglează punctul de sprijin astfel încât să răspundă în timp real presiunii corpului, iar acesta să se afle într-un echilibru permanent. Un astfel de scaun este esențial nu doar pentru protecția spatelui, ci și pentru brațe, mânerele fiind special concepute pentru a prelua din tensiunea cauzată de poziția de la birou – Horațiu Didea, Managing Partner Workspace Studio

Creat de trei designeri din Germania – Carola Zwick, Roland Zwick și Burkhard Schmitz, scaunul a devenit astfel punct de referință pentru confort personalizat și ergonomie. Dincolo de acestea, ei au desăvârșit o piesă cu o cromatică spectaculoasă și un design unitar, devenind preferat de specialiști atât pentru birouri, cât și pentru amenajările rezidențiale. 

În plus, distincția Red Dot – Best of the Best Product Design – menționează printre criteriile care au diferențiat Cosm de competitori ca fiind cel mai bun scaun de birou: funcționalitatea, calitatea materialelor, durabilitatea, ergonomia, ușurința utilizării, finisajele, simbolistica sa, dar și aspectul ecologic în producerea fiecărui scaun.

Toate aceste caracteristici au făcut ca scaunul Cosm să ajungă, în nici un an de la lansarea pe piață, în peste 1.700 de companii din 90 de țări din întreaga lume.

Scaunul auto-ajustabil de la Herman Miller a mai primit o serie de premii importante în industrie, printre care se numără: Produsul anului la Mixology (2018), Green Product (2019), Orgatec Innovation Award (2018) și multe altele.