2 milioane dolari! Atât va plăti Bittnet pentru 25% din acțiunile Softbinator Technologies

Print Friendly, PDF & Email

Bittnet anunță finalizarea negocierilor pentru intrarea în acționariatul Softbinator Technologies prin preluarea unui pachet de 25% din capitalul social. Valoarea tranzacției se ridică la aproximativ 2 milioane de dolari, sumă ce va fi plătită printr-un mix de cash și equity.

Evoluția indicatorilor financiari cheie ai Softbinator Technologies, care prezintă o dublare anuală a veniturilor din ultimii 3 ani, evoluție ce va fi menținută și în cursul anului 2020, a fost unul dintre principalele considerente pentru care Bittnet a decis să intre în acționariatul companiei. De asemenea, prin această decizie, Bittnet vizează deschiderea unei noi arii de servicii – software development și abordarea pieței Nord-Americane cu proiecte comune, se menționează în comunicatul de presă trimis de companie.

Softbinator Technologies, companie de product development în domenii ca fintech, edtech, healthtech, e-commerce, IoT, RPA, inteligență artificială/robotică și blockchain, își desfășoară activitatea în cele două centre din București și Constanța, care reunesc peste 80 de ingineri software. Anul acesta, compania estimează că va atinge o cifră de afaceri de 3 milioane de dolari.

Evoluția accelerată din ultimii 3 ani l-a atras în acționariat pe Andrei Pitiș, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori și investitori IT din România. Acesta s-a alăturat companiei acum 2 luni pe poziția de Chairman, devenind acționar al companiei prin Simple Capital.

Am urmărit dintotdeauna evoluția Bittnet cu respect și admirație, din acest motiv suntem mândri de această nouă colaborare și suntem convinși că va aduce rezultate cu impact pozitiv pe termen lung pentru toate părțile implicate, ținând cont de vasta expertiză cumulată – Daniel Ilinca, CEO & fondator Softbinator Technologies (foto)

daniel ilinca softbinator technologies antreprenor it
Daniel Ilinca, CEO Softbinator Technologies

Printre planurile de dezvoltare ale Softbinator Technologies se află identificarea de noi oportunități de creștere, atât prin dezvoltare de produs, cât și prin investiții tehnologice în companii inovatoare. Principalele piețe vizate, unde Softbinator Technologies își propune să-și aducă aportul în produse inovative, sunt SUA, Israel și Japonia.

Achiziția pachetului de 25% din Softbinator Technologies SA va fi supusă aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Bittnet, ce va avea loc în noiembrie 2020.Urmărește-ne și pe Google NEWS

One Reply to “2 milioane dolari! Atât va plăti Bittnet pentru 25% din acțiunile Softbinator Technologies”

Comments are closed.