2.300 de euro valoarea medie a unei facturi finanțate de Instant Factoring

Datele centralizate de Instant Factoring arată că valoarea medie de finanțare a unei facturi a fost de aproximativ 2300 euro în prima parte a anului, cu un termen de plată mediu al facturilor acceptate pentru finanțare în perioada menționată de 32 de zile.  

Din punct de vedere al frecvenței, solicitările de finanțare înregistrate de companie în prima jumătate a anului au provenit din industrii precum: comerț și distribuție (22%), transport (19%), servicii prestate întreprinderilor (18%) și construcții (9%).

Instant Factoring este o platformă online de finanțare a IMM-urilor. Cum funcționează: firmele vând către I.F. facturile neîncasate, dar aflate în termenul de plată, acoperind astfel nevoia de cash a companiilor mici și medii. Decizia de finanțare este luată într-un interval mediu de 2 ore, iar în maxim 24 de ore clientul primește banii în cont.

S-ar putea să te intereseze și Românii sunt atrași de investiții imobiliare în insulele Capului Verde

Întregul proces de evaluare a riscului și managementul operațiunilor este automatizat și complet online, totul desfașurandu-se cu rapiditate și transparență și fără solicitarea de acte suplimentare pentru sume de până la 50.000 lei. Per ansamblu, Instant Factoring finațează online facturi cu valori individuale de până la 100.000 euro. 

15 milioane de euro obiectiv pentru 2019

Volumul solicitărilor de finanțare procesate de Instant Factoring a crescut de cinci ori comparativ cu al doilea semestru din 2018. Pentru cea de-a doua jumătate a anului, compania estimează menținerea tendinței  de creștere a volumul finanțărilor acordate. Obiectivul financiar pentru anul 2019 este reprezentat de atingerea unui volum de finanțări acordate microîntreprinderilor din România în valoare de 15 milioane euro.