24.500 euro – cea mai mare plată cu cardul procesată de Netopia în 2019

Print Friendly, PDF & Email

Netopia Payments a procesat anul trecut 2 milioane de tranzacții online cu card sau SMS, o creștere de 40% mai mare decât anul precedent, cea mai mare plată cu cardul fiind în valoare de 24.500 de euro și a constat în achitarea unui pachet de servicii turistice.

Procesatorul de plăți Netopia a depășit în 2019 pragul de 15.000 de comercianți parteneri și 550.000 de utilizatori unici, care operează cel puțin o plată cu cardul în fiecare lună.

De la an la an observăm o creștere semnificativă a numărului de tranzacții online, ceea ce indică o consolidare a pieței în această direcție. Mai îmbucurător este faptul că cei mai mulți dintre utilizatori aleg să facă plățile de zi cu zi de pe propriile smartphone-uri, ceea ce le asigură o rapiditate mai mare în achiziționarea serviciilor sau produselor dorite. Pentru anul în curs, vizăm atât creșterea numărului de comercianți înrolați în platforma noastră, cât și a numărului de utilizatori care aleg plata online și ne dorim ca acest lucru să devină un obicei constant în viața cotidiană a românilor – Antonio Eram, CEO și Fondator al NETOPIA Payments

62% dintre utilizatori preferă plata cu cardul de pe mobil

Din datele companiei, aprox. 62% din totalul tranzacțiilor procesate anul trecut au fost realizate de pe dispozitive mobile, comparativ cu un procent de 38% dintre clienții finali care au ales desktop-ul pentru plățile online. Dintre cei care au efectuat cel putin o plată cu cardul de pe mobil, circa 75% au folosit un dispozitiv cu sistem de operare Android și 25% un sistem de operare iOS. 

Potrivit Netopia Payments, 42% din totalul tranzacțiilor realizate anul trecut au fost făcute de persoane cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, urmați de segmentul de vârstă 35-44 ani (26%) și de tinerii cu vârsta între 18-24 de ani (12,5%). Plățile online au fost realizate în majoritate de către bărbați, cu o pondere de 72,5% din total.

În ceea ce privește topul regiunilor care au generat cele mai multe tranzacții în 2019, pe primul loc se află București cu peste 43%, urmat de județele Cluj cu 11%, Timiș (7,5%), Brașov (6%), Iași cu peste 4% și Sibiu cu 2,5%.

Urmărește-ne și pe Google NEWS