508 cărți – cea mai mare comandă înregistrată pe Libris.ro de Black Friday

Print Friendly, PDF & Email

Libris.ro anunță că a înregistrat de Black Friday 2020 o creștere a vânzărilor cu 32% comparativ cu aceeași campanie din 2019. De asemenea, valoarea medie a comenzii a crescut cu aproape 20%, iar cel mai bine vândut autor este un român, Ioana Chicet-Macoveiciuc, cu mai multe titluri pentru copii, dar și beletristică.

Cea mai mare comandă plasată de Black Friday a fost de 9.537 de lei și a cuprins 508 cărți. Comanda a venit din localitatea Valea Mărului, jud. Galați și este cea mai mare comandă – ca valoare și volum –  înregistrată până acum în cadrul unei campanii de Black Friday pe Libris.ro.

VEZI ȘI Care sunt cele mai valoare branduri din lume în 2020

Oferta de anul acesta a inclus peste 1 milion de volume, în română și engleză, cu reduceri de până la 90%. Mai mult de jumătate dintre comenzi au fost plasate de pe dispozitive mobile, iar o treime dintre clienți au ales plata cu cardul. Valoarea comenzii a crescut cu 19% față de anul precedent, iar cele mai multe vânzări s-au înregistrat în București, Timiș și Cluj.

Cei mai vânduți autori în cadrul campaniei au fost Ioana Chicet-Macoveiciuc – Prințesa Urbană, Jill Tomlinson, tot un autor de cărți pentru copii, respectiv Mo Yan, autor de beletristică și laureat al premiului Nobel.

Comenzile plasate vineri au fost deja predate pentru livrare în proporție de 50%, iar estimările Libris.ro arată că toate comenzile vor fi livrate până pe 18 noiembrie.

Investițiile făcute în depozit și demersurile de a eficientiza întregul proces se dovedesc extrem de importante, mai ales în aceste perioade aglomerate. Black Friday este testul de performanță, care ne asigură că suntem pregătiți pentru finalul anului, perioadă marcată de o creștere semnificativă a comenzilor pe fondul sărbătorilor de iarnă – Laura Țeposu CEO și co-fondator Libris.roUrmărește-ne și pe Google NEWS