Acord de 30 Mld USD între Visa și Mastercard

Print Friendly, PDF & Email

Visa și Mastercard au încheiat un acord de 30 de miliarde de dolari pentru a limita comisioanele percepute comercianților pentru tranzacțiile cu carduri de credit și debit, cu perspective de reducere a prețurilor pentru consumatori, conform Reuters, preluat de News.ro.

Acest acord antitrust, unul dintre cele mai mari din istoria SUA, urmărește să soluționeze majoritatea litigiilor naționale începute în 2005. Companiile s-au angajat să reducă tarifele de glisare și să elimine prevederile care împiedică comercianții să direcționeze clienții către metode de plată mai economice.

Cu toate acestea, există voci critice care consideră că măsurile nu sunt suficiente. Visa și Mastercard au negat orice acuzații de comportament inadecvat, în timp ce acordul așteaptă aprobarea judecătorului și poate fi supus apelurilor. Anumiți analiști și asociații comerciale au exprimat preocupări cu privire la impactul limitat și pe termen scurt al acordului, semnalând că marile companii de carduri ar putea ulterior să-și majoreze din nou tarifele.

 

 Urmărește-ne și pe Google NEWS