Acvatic Bebe Club oferă lecții de educație acvatică gratuite, pe plaja din Mamaia

Print Friendly, PDF & Email

Timp de 4 zile, în perioada 20-23 august, o echipă de instructori ai Acvatic Bebe Club vor oferi lecții gratuite de educație acvatică, la malul mării, pe plaja din Mamaia. Cu această acțiune, ABC își dorește să crească gradul de conștientizare asupra importanței educației acvatice la copii, chiar de la vârste foarte mici.

Înecul este principala cauză de deces în cazul copiilor cu vârste de 1-4 ani, arată statisticile internaționale. De asemenea, studiile arată că participarea la lecțiile de înot poate reduce cu 88% riscul de înec al copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani.

Educația acvatică este una dintre cele mai recomandate forme de mișcare, indiferent de vârstă, și singura care poate fi începută încă din primele luni de viață, cu achiziții acvatice evidente. De asemenea, poate constitui premisa majoră de siguranță în mediul acvatic pentru întreaga viață.

De-a lungul celor aproape 8 ani de activitate ai Acvatic Bebe Club am constatat că mulți părinți și-ar fi dorit să afle despre cursurile de educație acvatică și lecțiile de înot dedicate bebelușilor mult mai repede. Există multe prejudecați vizavi de vârsta copiilor, de capacitatea lor fizică și abilitatea de a răspunde comenzilor, de teama de apă sau de oportunitatea de a începe astfel de cursuri indiferent de anotimp. Tocmai pentru a veni în ajutorul părinților și a oferi informații de la profesioniști am decis să relocăm o parte din echipa ABC la malul mării pentru câteva zile – Carmen Dumitru, fondator Acvatic Bebe Club

Astfel, o echipă de instructori ai clubului va fi prezentă pe plaja din Mamaia, pregătită să ofere răspunsuri la întrebările părinților cu privire la avantajele și beneficiile educației acvatice. De asemenea, părinții doritori pot participa la scurte lecții direct în apa mării alături de copii.

Centrul de înot pentru copii Acvatic Bebe Club – afaceri de 1 mil lei în 2019

Acțiunea se înscrie în campania Acvatic Bebe Club de a crește conștientizarea importanței educației acvatice. În cadrul acestei campanii, în luna martie, Clubul a lansat și prima carte dedicată educației acvatice scrisă în limba română – Nu mi-e frică de apă! Prin poveștile lui Bubu, ale Clarei și ale lui Andi cartea îi ajută pe cei mici să se familiarizeze cu pregătirea și noțiunile specifice unei lecții de înot, să înțeleagă însemnătatea acesteia și să se împrietenească cu apa prin jocuri și multă distracție. Volumul, realizat cu ajutorul instructorilor, medicilor pediatri și psihologilor din echipa ABC, este în același timp o resursă valoroasă pentru părinți, prin rezumarea practicilor și rezultatelor studiilor privind beneficiile și avantajele practicării înotului de către copii.

Astfel, cercetările arată că înotul început de la vârsta de 4-6 luni, poate dezvoltă abilități de comunicare și socializare, reglează apetitul și programul de somn, reduce anxietatea de separare și întărește sistemul imunitar. De asemenea, educația acvatică duce la creșterea stimei de sine și a încrederii în propriile forțe și pune baze solide în tranziția către alte contexte de învățare, cum ar fi limbile străine sau alte sporturi.

Au început înscrierile pentru programul “Elev la Liceu”, dedicat absolvenților clasei a VIII-a care doresc să meargă la liceu dar nu au posibilități financiareUrmărește-ne și pe Google NEWS