Adobe România: „Piața de recrutare continuă să fie una competitivă pentru talentul de top”. Care sunt beneficiile care îi fac pe candidați să aleagă Adobe în 2023?
Lupta pentru profesioniști este una dintre principalele probleme cu care se confruntă companiile de pe piaţa muncii din România și în 2023, iar cei mai căutați specialiști rămân cei lucrează în IT. Conform unui sondaj derulat la începutul anului cu privire la piața forței de muncă din România, cei mai mulți angajați își doresc un loc de muncă stabil, cu un echilibru bun între viața profesională și viața privată, să se dezvolte profesional într-o companie bună să promoveze în poziții de leadership și să să lucreze la produse, subiecte și tehnologii interesante.
Despre provocări, oportunități, planuri, schimbări și roluri deschise am stat de vorbă cu Ariadna Stamatopol, Talent Acquisition Manager în Adobe România.
În momentul de față, Adobe România, cel mai mare centru din Europa al companiei, axat pe dezvoltarea de produse software, numără peste 1.000 de angajați pe piața locală și are în plan consolidarea poziției de centru de excelență în România, prin atragerea de noi talente, având poziții deschise de la entry level la senior level și management.
Câte persoane intenționați să angajați anul acesta?
Adobe România este unul dintre site-urile de dezvoltare de produs ale Adobe care continuă creșterea. Păstrăm focusul pe pozițiile de engineering, dorim să atragem candidați de top din zona de software development. Adobe este o companie de produs, iar produsele la care lucrează echipele din România sunt lideri pe segmentele lor. Este nevoie de resurse care să le susțină creșterea, iar echipele de R&D si Cloud Operations sunt esențiale când vorbim despre produse software cu impact asupra a milioane de utilizatori.
Ce s-a schimbat anul trecut din punct de vedere recrutare față de anii de pandemie? A fost mai ușor, mai greu?
Piața de recrutare continuă să fie una competitivă pentru talentul de top. Adobe a reușit să pivoteze și să își adapteze cu succes procesele de hiring în format digital, hybrid sau față în față.
Imediat după pandemie am observat tendința candidaților de a căuta o companie stabilă, cu oportunități de dezvoltare pe termen lung. La fel de importantă este flexibilitatea, în special un regim de muncă hybrid, care permite alternarea prezenței la birou cu flexibilitatea lucrului remote.
Ce roluri aveți deschise in aceasta perioada? Care este profilul ideal de candidat?
În prezent căutăm pentru site-ul din București, Software Developers cu focus pe diferite tehnologii: Big Data, Cloud, Reliability Engineering, AI/ML, Frontend. Candidatul ideal este o persoană pasionată de tehnologie, care colaborează bine într-o echipă globală, cu dorința de a crește și a susține creșterea echipei sale.
Dincolo de capabilitățile și cunoștințele tehnice, care trebuie bineînțeles să fie corelate cu nivelul de senioritate al rolului, căutăm candidații cu gândire analitică, abilitatea de a privi problemele orientat către soluție și cu o abordare creativă a rezolvării provocărilor tehnice cu care se confruntă.
De asemenea, foarte importantă este abilitatea de a lucra în echipă și orientarea către creștere și dezvoltare personală. Fiecare produs Adobe este construit cu ajutorul multor echipe, care sunt adeseori distribuite geografic și care acoperă un spectru larg de roluri, de la Software Engineer, la Product si Program Management, Customer Success, Marketing, Sales și lista continuă, deci e deosebit de important să fie o persoană care să colaboreze eficient.
Mai multe companii software au anunțat concedieri la nivel global, credeți că efectul va fi vizibil local, sau România continuă să fie o țară emergentă din perspectiva IT-ului și va continua să crească?
Suntem într-un sistem interdependent, ceea ce înseamnă că schimbările la nivel macro impactează într-un fel sau altul toate geografiile. Specific pentru România, consider ca va fi în continuare un hub de creștere moderată.
Care sunt beneficiile care îi fac pe candidați să aleagă Adobe în 2023?
Dincolo de beneficii, candidații sunt atrași de cultura Adobe, centrată pe colaborare într-un mediu creativ și incluziv, în care fiecare voce poate fi auzită și în care angajatul are un nivel ridicat de autonomie în abordarea tehnică a soluțiilor și vede un efect real al muncii sale în producție, în performanța produselor la care lucrează.
Beneficiile extra-salariale care ne diferențiază sunt un pachet consistent de acțiuni, professional development (10.000 USD/Year/employee alocați cursurilor), wellbeing funds și zona de asigurări medicale și dentare.
În prezent, Adobe Romania angajează pe o gamă foarte largă de roluri și nivele de experiență, care variază de la absolvenți de facultate până la seniori cu foarte multe proiecte în spate.
Comunitatea Adobe Romania pune accent pe diversitate, incluziune și creștere profesională, angajând oameni autentici, inovativi și implicați care sunt deschiși să investească continuu în ei, dar și în echipa din care fac parte. Pozițiile deschise sunt disponibile aici
Urmărește-ne și pe Google NEWS