Andrei Pitiș se alătură Softbinator Technologies din poziția de Chairman

Andrei Pitiș, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori și investitori în IT din România, se alătură Softbinator Technologies pe poziția de Chairman, prin Simple Capital, vehiculul de investiții al acestuia, care devine acționar al companiei. Totodată, Softbinator Technologies își propune consolidarea vânzărilor și diversificarea clienților externi, principalele piețe vizate fiind SUA, Israel și Japonia.

Noul parteneriat are ca fundament valori comune în ceea ce privește inovația la scara globală, respectiv aceeași orientare raportat la dezvoltarea de produs software, de la concepție, la lansare în piață și parcursul ulterior. Un alt factor determinant al acestei decizii este și  relația de durată pe care Andrei Pitiș o are cu fondatorii companiei încă din perioada în care Softbinator Technologies reprezenta un catalizator de developeri și oameni tech, activitate susținută în prezent de Fundația Softbinator.

Consider că soluția reală pentru dezvoltarea companiilor de produs din România, respectiv reușita acestora în piața globală, este un antreprenor dedicat și motivat. Mă bucur să contribui alături de Daniel și de echipa Softbinator Technologies la planurile de dezvoltare ale companiei pe piața globală. Viziunea comună asupra dezvoltării unei companii de acest tip reprezintă baza parteneriatului nostru – Andrei Pitiș

Firma clujeană ACCESA joint-venture cu germanii de la Ratiodata

În prezent, acționarii Softbinator Technologies sunt Daniel Ilinca, Alex Dianu, Andreea Popa, Marius Baisan – fiecare îndeplinind diferite roluri în cadrul companiei – și Simple Capital, reprezentată de Andrei Pitiș. Poziția Chairman of the Board are un rol strategic, de coordonare a dezvoltării companiei pe termen lung și mediu, respectiv de extindere a operațiunilor și a bazei de clienți.

Unul dintre obiectivele Softbinator Technologies –  abordare pe care o împărtășim, de altfel, cu Andrei Pitiș –  este identificarea antreprenorilor cu viziune în care vom investi prin dezvoltarea soluției tehnice, într-o combinație de cash și equity sau doar equity. Ne bucurăm, așadar, să creionăm împreună următorii pași din strategia de dezvoltare a companiei, pe baza valorilor comune în care ne regăsim – Daniel Ilinca, CEO Softbinator Technologies

Totodată, un alt obiectiv al companiei este creșterea accelerată în perioada următoare, cu accent pe diversificarea clienților externi, în prezent 100% dintre aceștia fiind deja din afara țării (Asia, Europa, SUA). Printre planurile de dezvoltare se află identificarea de noi oportunități de creștere, atât prin dezvoltare de produs, cât și prin investiții tehnologice în companii inovatoare. Principalele piețe vizate, unde Softbinator Technologies își propune să-și aducă aportul în produse inovative, sunt SUA, Israel și Japonia.

Pe pagina sa de Facebook, Daniel Ilinca mai spune:

“Îl știu pe Andrei de peste 12 ani, el m-a cunoscut acum vreo 9-10 ani. La vremea respectivă eram un antreprenor cu câteva rateuri la activ, dar și ceva mici reușite. I-am facut un pitch cu ce era Softbinator atunci și mi-a zis că nu e bine ce facem, că nu e aia problema reală în piață. M-a cam suparat remarca, dar până la urmă rațiunea a bătut orgoliul și, împreună cu echipa de atunci, am pivotat ușor spre ce este Softbinator Foundation astăzi. De la prima întalnire ne-am văzut constant în anii ce au urmat și am setat un fel de relație mentor-mentee.

11 Decembrie 2018 (poza cu dovada) – M-am întâlnit cu Andrei cu ocazia programului lui pentru 100 de milionari și am schițat un plan de a pune țara la cale, dar n-aș zice că am plecat cu ceva concret de la masă, în afara faptului că ne-am demonstrat reciproc că există chimie cu legături covalente puternice între noi. După nici doi ani, suntem deja la următorul nivel, făcând business împreună.

Multumesc pentru încredere, Andrei Pitis, noul, primul și cel mai potrivit chairman Softbinator Technologies!”

photo: Facebook Daniel Ilinca