Angajatori de Top Business 2021: 2 din 3 companii angajează juniori

Print Friendly, PDF & Email

Ediția din acest an a târgului virtual de joburi Angajatori de Top Business adună 40 de companii importante din România, care oferă peste 5000 de oportunități de carieră, dintre care jumătate sunt remote. După ce în 2020 companiile și-au concentrat eforturile de recrutare aproape exclusiv către specialiști cu experiență, anul acesta, două treimi dintre angajatorii prezenți la târgul de joburi recrutează pentru poziții de juniori cu 1-3 ani experiență. Evenimentul are loc pe platforma Hipo.ro în perioada 4 octombrie – 7 noiembrie 2021.

Jumătate dintre companii recrutează specialiști în București sau Timișoara, 35% în Cluj-Napoca, Pitești sau Brașov, 30% în Iași sau Sibiu, 29% în Craiova sau Galați. Alte orașe prezente pe Harta Angajatorilor de Top din Business 2021 sunt Oradea, Arad sau Filiași. Mai mult de jumătate dintre companiile prezente la această ediție au centre internaționale de servicii în România și toți angajatorii pot fi vizitați la standurile virtuale de pe platforma Hipo.ro.

Majoritatea companiilor (80%) caută specialiști pentru poziții în departamentele de Marketing, HR, Finanțe, Vânzări, Juridic, Administrativ, Management Consultanță, Contabilitate și Relații Clienți, însă există oportunități și pentru poziții tehnice.

Un aspect important în această perioadă îl reprezintă bunăstarea angajaților, în acest sens, jumătate dintre companiile prezente la Angajatorilor de Top din Business 2021 au inclus în pachetele de beneficii programe dedicate sănătății mintale și bunăstării salariaților. Una din trei firme și-a extins lista beneficiilor din abonamentele medicale private, 35% decontează costurile cursurilor și programelor pentru perfecționarea abilităților profesionale, 15% extind programele de consultații online și oferă pensie privată, iar 10% acordă sume lunare pentru decontarea întreținerii pentru angajații care lucrează full remote.

Începând cu 28 octombrie, candidații vor putea participa la workshopuri online pentru dezvoltarea carieriei, leadership, time management, iar pe 4 noiembrie vor avea loc discuții live cu angajatorii și sesiuni de career coaching. Candidații vor putea, de asemena, participa la vânători de comori și pot câștiga premii consistente.

Companiile care recrutează la această ediție a târgului Angajatorilor de Top din Business 2021 sunt: Accenture, Allianz Services, Ascensos Contact Centre, Auchan Romania, Automatic Data Processing (ADP) Romania, BCR, British American Tobacco România, Continental, Dover Business Services, Enel, ENGIE Romania, Evalueserve, EVERIENCE ROMANIA, Genpact, Hella Romania, Henkel Romania, Hewlett Packard Enterprise(HPE), HP Inc, Libra Internet Bank, Linde Global Services Romania SRL, Majorel Romania, Software Business Partners, Mega Image, METRO Cash & Carry Romania, Michelin Romania, Penny, Philip Morris Romania, Raiffeisen Bank, Regina Maria, Schlumberger, Smithfield Romania, Societe Generale Global Solution Centre (SG GSC), Sustainalytics – a Morningstar company, Teleperformance Romania, TELUS International, Valoris Center, Veeam Software, Vodafone Romania, Walter Group.

“Până la sfârșitul acestui an, TELUS International Romania va recruta aproximativ 100 de noi colegi, majoritatea pozițiilor fiind entry level cu limbile franceză, germană sau italiană, alături de un nivel mediu de engleză obligatoriu pentru fiecare. De asemenea, avem procese de recrutare deschise și în Craiova pentru vorbitorii de limba engleză. Oferim posibilitatea de a lucra de acasă și multe alte beneficii importante. Ne menținem un angajator stabil pe piața muncii din România, oferind nu doar joburi atractive, în sistem “work from home”, ci și o cultură care susține dezvoltarea fiecărui membru al echipei, într-un mediu multinațional. Anul 2022 va începe cu numeroase oportunități de carieră oferite de TELUS International Romania”, a menționat Florin HULEA, Talent Acquisition Manager în cadrul TELUS International Romania.Urmărește-ne și pe Google NEWS