ANIS către membri: Plătiți-vă impozitele! Asigurați cash flow național!

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii lansează un apel comunității de business mai puțin afectate de criza Covid-19 să se implice în gestionarea situației prezente, prin achitarea la timp a taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat. Prin urmare, cele 130 de companii membre ANIS ar trebui să fie în fruntea acestui efort, îndeplinindu-și obligațiile financiare ca un gest de solidaritate. În acest mod, companiile vor susține punerea în aplicare a măsurilor adoptate de Guvern și relansarea economiei naționale, asigurând cash flow-ul necesar.

VEZI ȘI De ce a semnat România o scrisoare comună cu UK pentru transfer de date

În această perioadă dificilă, numeroase sectoare economice sunt puternic afectate de reducerea și, în unele cazuri, sistarea activității, ceea ce a determinat și scăderea semnificativă a sumelor colectate la bugetul de stat în luna martie, iar perspectiva se va menține și în luna aprilie. Pentru susținerea industriilor afectate de criza Covid-19 și a inițiativelor Guvernului de a împiedica economia să intre pe o pantă descendentă, ANIS face apel la companiile de IT, sector în care problema lichidităților nu este la fel de acută, să se asigure că impozitele datorate bugetului de stat sunt achitate la timp.

În situația actuală trebuie să arătăm solidaritate și să ne concentrăm eforturile comune pentru relansarea economiei. Îndeplinirea obligațiilor financiare este absolut necesară pentru a ne asigura că efectele crizei pandemice nu vor continua, iar economia va intra cât mai repede pe un trend pozitiv – Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS

Comments are closed.