ANIS și Ziarul Lumina încheie un protocol pentru educație în domeniul protecției cibernetice

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, anunță un protocol cu Ziarul Lumina, cotidianul Patriarhiei Române, cu scopul de a educa publicul larg în privința protecției cibernetice și utilizării tehnologiei și mijloacelor online.

Prin intermediul acestui parteneriat cu titlu gratuit, cele două organizații vor conlucra în vederea popularizării unor materiale educaționale, în domeniul protecției cibernetice a cetățenilor. Obiectul acestei colaborări constă în publicarea a 24 de articole în Ziarul Lumina și pe pagina web a publicației, redactate de către reprezentanții ANIS, pe teme din aria subiectelor menționate.

Traversăm o perioadă atipică în care numărul și complexitatea atacurilor cibernetice au crescut aproape peste noapte. Nu doar afacerile și instituțiile au nevoie de educație în domeniul securității cibernetice, dar și oamenii. Cetățenii trebuie să înțeleagă ce măsuri preventive trebuie luate pentru ca spațiul digital să devină un loc în care să fie în siguranță. Ne bucurăm de deschiderea Patriarhiei Române de a fi alături de noi în acest efort de educare a populației în domeniul protecției cibernetice”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS România.

Biserica priveşte educaţia pentru media digitală din perspectivă spirituală şi pastorală. Totodată acordă atenţie dialogului cu profesioniştii din domeniul tehnologiilor de comunicare şi din domeniile conexe, din grijă pentru oameni. Este important pentru noi toţi, şi în special pentru tânăra generaţie, să înţelegem potenţialul noilor media, capacităţile şi vulnerabilităţile acestora, pentru a le utiliza raţional, sănătos şi înţelept. Pentru că tehnologiile sunt făcute pentru oameni, iar nu oamenii pentru tehnologii”, a spus preotul Nicolae Dascălu, Directorul Publicaţiilor LUMINA.

În vederea implementării, ANIS și Ziarul Lumina vor constitui un grup de lucru dedicat, format din reprezentanți ai celor două părți, care se vor asigura de calitatea materialelor și buna desfășurare a proiectului. Printre temele abordate în articole se regăsesc: „Parole sigure și protejarea lucrurilor fizice care au parole”, „Navigare în siguranță pe internet”, „Siguranța copiilor pe rețelele sociale”, „Securitatea plăților online” etc..