Pentru că nu a reușit să vândă suficiente iPhone-uri, Apple a trebuit să despăgubească Samsung

Print Friendly, PDF & Email

Rivalitatea dintre Apple și Samsung este binecunoscută. Cele două companii se luptă pentru supremația pieței de smartphone-uri și dispozitive digitale. Dar, puțini știu că ecranele OLED cu care Apple își echipează iPhone-urile sunt produse de Samsung. Înainte de lansarea modelelor iPhone X și XS, Apple și-a luat un angajament în fața Samsung de a achiziționa un volum aparent prea mare de ecrane.

Reuters notează că Apple a plătit 684 milioane de dolari pentru nerespectarea înțelegii inițiale. Practic, Apple nu și-a atins ținta de iPhone-uri vândute cu circa 1 milion de unități. Asta dacă luăm în calcul un preț mediu pentru modelul X de 700 de dolari.

S-a lansat aplicația prin care poți vedea live cele mai tari festivaluri muzicale

Coreenii de la Samsung au raportat un profit operațional de 5,6 miliarde de dolari, în scădere cu 56% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Unul dintre principalele motive ar fi scăderea cererii pentru chip-uri de memorie, unul dintre cele mai importante verticalale de business ale Samsung. Nici vânzările slabe ale modelului Galaxy S10 nu au ajutat.

Totuși, Samsung continuă să vândă cele mai multe telefoane la nivel global. În 2018, Huawei a reușit să se poziționeze al doilea, depășind Apple în topul celor mai vândute terminale.Urmărește-ne și pe Google NEWS