Aproape 3 milioane de români și-au făcut anul trecut analize la Synevo

Print Friendly, PDF & Email

Synevo România a făcut publice date despre numărul și tipologia testelor realizate pe parcursul anului 2018. Astfel, peste 2,9 milioane români au accesat serviciile laboratoarelor Synevo. Numărul total de teste efectuate a fost de 16,4 milioane, în creștere cu 9% față de anul anterior.

Veniturile totale ale grupului, din care fac parte Medicover şi Synevo România, au crescut în primul trimestru al acestui an cu 41,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, până la aproape 30 de milioane de euro, scrie Economica.net. Grupul a achiziționat în 2018 Spitalul Pelican din Oradea, Centrul Medical Phoenix din zona Olteniei și Centrul Medical Academica din București.

Echipament nou de 1.1 milioane de euro

Cererea în creștere pentru servicii de diagnostic de calitate și extinderea rețelei Synevo la nivel național au determinat compania să investească în îmbunătățirea automatizării etapelor pre și post analitice din Laboratorul Central Synevo. În acest sens, compania a achiziționat anul trecut un nou echipament Cobas complet, unic în România, pentru care a alocat fonduri totale de 1,1 milioane euro.

Synevo a achiziționat anul trecut o linie complet integrată Cobas, singura de acest tip din România care cuprinde și un modul post-analitic. Noul echipament permite efectuarea unui număr record de teste, cu acuratețe maximă și posibilitatea realizării unor teste suplimentare din aceeași probă, în interval de două săptămâni de la recoltare. În felul acesta se elimină necesitatea recoltării de probe suplimentare, aspect care contribuie la confortul pacientului și reducerea costurilor.

Synevo investește constant, de peste 20 de ani,  în dotarea laboratoarelor sale cu echipamente de ultimă generație pentru a ajuta medicii și pacienții din România să poată lua cele mai bune decizii în tratarea sau prevenția unor boli. Noile tehnologii colectează și grupează date în timp record, eliberând personalul medical de sarcini manuale repetitive și permițând concentrarea lor pe faza de interpretare și analiză medicală – Laurențiu Luca, Director General Synevo România

Află și câte vieți au fost salvate în urma campaniei de donare de sânge a celor de la Zitec

Investiție masivă în Laboratorul Central

Laboratorul Central de Referință Synevo a fost lansat în anul 2010 în urma unei investiții de 10 milioane de euro. În anul 2017 compania a inaugurat aici primul departament de histopatologie digitală din Europa de Sud-Est, în urma unei investiții de un milion de euro.

Categoriile de teste care au înregistrat cea mai mare creștere în laboratoarele Synevo pe parcursul anului 2018 au fost Papanicolau – Citologie în mediu lichid și testele pentru alergii. Synevo deține în acest moment în România o rețea de 17 laboratoare și 105 centre de recoltare. Laboratorul Central Synevo, amplasat în apropierea Bucureștiului, este cea mai mare și modernă unitate de acest tip, analizând în condiții tehnologice avansate probe din întreaga țară și din regiune.Urmărește-ne și pe Google NEWS