Atelierele ILBAH oferă cursuri de front end și back end developer în București și Cluj-Napoca. INTERVIU

Print Friendly, PDF & Email

Specializările de front end și back end developer rămân la foarte mare căutare în ultimii ani printre companiile din România. Vorbim, desigur, despre domeniul IT, cunoscut pentru diversitatea joburilor, dar și pentru satisfacția financiară pe care o oferă angajaților. Desi nu toate posturile presupun cunoștinte de programare, acestea sunt unele dintre cele mai solicitate în rândul angajatorilor de top.

Una dintre școlile care oferă cursuri de front end și back end developer este Atelierele ILBAH, companie fondată în urmă cu 8 ani, care oferă o gamă variată de cursuri de formare profesională. Am discutat cu Vlad Iliescu, co-fondatorul și Directorul General al școlii Atelierele ILBAH, despre noile cursuri din domeniul IT introduse în portofoliul centrului educațional.

Cursurile de front end și back end developer durează câte 4 luni, cursantul urmând 2 ședințe a câte 3 ore pe săptămână. Cursurile se desfășoară la sediile Atelierele ILBAH din București și CLuj-napoca sau Online LIVE.

De ce cursuri de IT – Programare în portofoliul Atelierele ILBAH?

Ne-am dorit să acoperim un domeniu la foarte mare căutare în rândul corporațiilor și firmelor de acest profil. Din păcate, oferta din piață pentru astfel de cursuri de specializare este una destul de mică, iar calitatea acestora nu se ridică la nivelul așteptărilor celor interesați să descopere mai mult din acesta branșă.

Cum sprijină industria IT dezvoltarea României – proiecte de implicare socială

Aici am simțit că ne putem diferenția puternic cu o programă bine pusă la punct, structurată să se potrivească atât persoanelor aflate la început de drum în această industrie, cât și celor cu un bagaj minim de cunoștințe. Trebuie să ținem cont că cei care aleg să se îndrepte către acest domeniu așteaptă, totuși, ca la finalizarea unui astfel de curs să dețină un bagaj de cunoștinte complex, consolidat atât prin teorie, cât și prin foarte multă practică, care le va permite să se angajeze într-un timp scurt.

Perioada în care ne aflam ne demonstrează importanța online-ului în rândul firmelor de orice dimensiune, motiv pentru care credem că nevoia de astfel de specialiști în programare, și în general în zona de IT, se va situa pe un trend ascendent. Vorbim, așadar, despre un sector de activitate a carui importanță o înțelegem și prin ochii clienților care apelează la serviciile companiilor și agențiilor de specialitate și a căror solicitări cresc de la an la an, indiferent de industria despre care discutăm.

Cui i se adresează cursurile de front end și back end developer și ce cunoștinte anterioare sunt necesare pentru a-l urma?

Cursul se adresează celor interesați de zona de App și Web Development. Vorbim despre un prim pas de pregătire pentru un domeniu complex, în care totul se învață de la zero. Structura lui este gândită astfel încât să se potrivească persoanelor aflate la început de drum în acest domeniu. Urmărim prin acest curs să acoperim o cerere venită din industrie pentru oameni specializați în acest sector de activitate și, desigur, ce ne dorim cel mai mult este să avem un număr cât mai mare de studenți despre care să auzim că și-au găsit un job după absolvire.

Ce mai este important de punctat despre acest curs, ca și altele din portofoliul nostru, faptul că este la rândul lui acreditat, fiind recunoscut la nivel national și international.

Idealul nostru este unul singur: să susținem procesul educațional indiferent de vârstă, background sau pasiuni. Cum facem asta? În primul rand având unii dintre cei mai buni traineri, a căror experiență în domeniilor lor de activitate vorbește de la sine prin rezultatele lor, tehnologie de ultima oră, săli special amenajate pentru fiecare curs în parte și, nu în ultimul rând, multă pasiune.

În ceea ce privește joburile din aria tehnologiei, acestea au fost mereu privite că un spatiu în care cu greu poți ajunge și, de asemenea, în unele privințe au fost considerate că fiind complicate sau lipsite de creativitate. Prin calitatea cursului vrem să demontăm toate aceste preconcepții și să fim alaturi de cei care își doresc să învețe.Urmărește-ne și pe Google NEWS