Atos, cu birouri și în România, va cumpăra o firmă olandeză de securitate cibernetică

Print Friendly, PDF & Email

Gigantul în securitate cibernetică Atos, cu birouri în București, Timișoara și Brașov, anunță că a ajuns la un acord pentru achiziționarea Motiv ICT Security, cel mai mare furnizor independent de Managed Security Services (MSS) din Olanda.

În urma tranzacției, Centrul de Operațiuni de Securitate (SOC) al Motiv se va alătura rețelei extinse de centre SOC deținute de Atos în întreaga lume, o componentă esențială în abordarea Atos Prescriptive Security, se arată în comunicatul de presă. De asemenea, cei peste 180 de experți în securitate cibernetică ai Motiv, împreună cu Academia Motiv, se vor alătura echipei Atos.

Motiv are peste 100 de clienți companii mari și mijlocii din sectorul public, forțe de ordine, servicii financiare, asistență medicală. Fondată în 1998 și cu sediul în IJsselstein, Motiv este lider în serviciile MSS și în servicii de securitate în Olanda.

Încheierea tranzacției va avea loc în primul trimestru al anului 2021 și este supusă legislației anti-trust.

La începutul lunii, Atos a lansat Q-score, prima referință universală cuantică, aplicabilă tuturor procesatoarelor cuantice programabile.

Atos va investi 2 miliarde euro într-un nou serviciu de cloud

Atos a lansat în noiembrie Atos OneCloud, un nou serviciu menit să accelereze migrarea clienților către cloud. Construit ca o suită de capabilități ce pot fi implementate în orice combinație, Atos OneCloud va beneficia de o investiție de 2 miliarde de euro în următorii cinci ani.

Investiția se va concentra pe dezvoltarea portofoliului de capabilități Cloud, extinderea fondului existent de certificări de experți, R&D, continuarea investițiilor în Cloud pentru clienți și multiplicarea achizițiilor.

 



Urmărește-ne și pe Google NEWS