Atos Franța și-a luat CEO de la Amazon

Print Friendly, PDF & Email

Atos, unul dintre cei mai mari integratori IT din lume, cu operațiuni și în România, anunță că business-ul din Franța va fi condus de Jean-Philippe Poirault. Fostul CEO, Jean-Marie Simon, va fi responsabil cu relațiile companiei cu instituții și guverne, atât local, în Franța. cât și la nivel global, anunță Atos într-un comunicat de presă.

Poirault a ocupat timp de 1 an și 9 luni funcția de director al diviziei de Telecom a Amazon Web Services AWS. Anterior, el a lucrat în Ericsson, ultima poziție ocupată fiind de director IT&Cloud.

La nivel global, Atos are peste 110.000 de angajați în 73 de țări și venituri anuale de 11 miliarde de euro. Compania franceză este unul dintre cei mai mari jucători în domeniile Cloud, Cybersecurity și High-Performance Computing. Atos este partener IT al Jocurilor Olimpice și Paralimpice

Atos are în România 2.300 de angajați

Atos are în prezent în România peste 2.300 de angajați în 5 centre, unul la București și câte două în Brașov și Timișoara. Anul trecut, Atos România a înregistrat venituri de 88.5 milioane de euro, cu 21% mai mari decât anul precedent, conform datelor de la Ministerul de Finanțe.

VEZI ȘI DE CE VREA Franța să taxeze Google, Facebook și Amazon!

În 2018, Atos și-a extins divizia de Big Data și Cybersecurity, precum și centrele de R&D și dezvoltare de produse pentru IAM (Identity&Access Management) și comunicații, declara Cătălina Dodu, Country Manager Atos România, citată de Ziarul Financiar.Urmărește-ne și pe Google NEWS