Atos, cu 5 birouri în România, încheie 2019 cu venituri de 11.58 mld euro

Print Friendly, PDF & Email

Francezii de la Atos, cu operațiuni și în România, au realizat anul trecut venituri globale de 11.58 miliarde de euro, în creștere organică cu 1.4% față de anul precedent. Profitul net operațional a fost de 1.19 miliarde de euro, reprezentând 10.3% din venituri, față de 9.8% în 2018.

Atos avea în România peste 2300 de angajați în 2019 în cele 5 centre, unul la București și câte două în Brașov și Timișoara. În 2018, Atos România a înregistrat venituri de 88.5 milioane de euro, cu 21% mai mari decât anul precedent, conform datelor de la Ministerul de Finanțe.

Am încheiat un 2019 puternic, caracterizat de o accelerare a performanței noastre în Cloud și în Big Data & Cybersecurity. Totodată, ne-am îmbunătățit rentabilitatea operațională și am livrat un flux de numerar ce depășește 600 de milioane de euro – Elie Girard, CEO Atos

Infrastructure & Data Management – divizia Atos care a adus cele mai mari venituri

Divizia Atos care a contribuit cel mai mult la veniturile companiei din 2019 este Infrastructure & Data Management, care a adus venituri de 6.3 miliarde de euro, urmată de Business & Platform Solutions, cu 4.2 miliarde de euro și Big Data & Cybersecurity, cu 1 miliard de euro, divizie ce a înregistrat și cea mai mare creștere, de peste 18.3%.

Venituri în funcție de industrie

Industriile cele mai performante în intervalul menționat au fost producție, retail și transport cu venituri de 4.14 miliarde de euro în total, urmate de sectorul public și sănătate cu 3.4 miliarde de euro, servicii financiare cu 2.17 miliarde de euro și telecomunicații, media și utilități cu 1.87 miliarde de euro. La finalul anului 2019, numărul angajaților Atos la nivel global era de 108,317.  

CITEȘTE ȘI Zitec, firma din România cu venituri de 7 mil euro în 2019

În același interval temporar, Atos atinge la finele lui 2019 o marjă operațională de 1.19 miliarde de euro, reprezentând 10.3% din venituri. Venitul net operațional a ajuns la 414 milioane de euro, în timp ce fluxul de numerar disponibil a atins 605 milioane de euro în 2019, cu excepția a 37 de milioane de euro din articolele unice aferente Obligațiunilor Schimbabile Opționale (OEB).

Atos are un nou CEO începând cu toamna anului trecut, după ce Thierry Breton, cel care a condus compania franceză timp de 11 ani, a fost numit Comisar European însărcinat cu piaţa internă şi domeniul digital. Atos este condusă în prezent de Elie Girard, în vârstă de 40 de ani, care până la momentul numirii în funcția de CEO a fost directorul financiar al companiei. 

Recent, Atos a anunțat încheierea unui contract de 4 ani cu Universitatea din Luxemburg prin care va furniza renumitului centru universitar european și lider în cercetare la nivel global un supercomputer hibrid performant. BullSequana XH2000, denumit “AION”, va permite universității să obțină rezultate impresionante în proiectele de cercetare și va ajuta instituția să tină pasul cu competiția globală în acest domeniu.Urmărește-ne și pe Google NEWS