Atos lansează cel mai performant server de Edge Computing

Print Friendly, PDF & Email

Atos, cu operațiuni și în România, lansează BullSequana Edge, cel mai performant server de Edge Computing disponibil pe piața globală. BullSequana Edge a fost proiectat pentru a fi utilizat în mod securizat pentru tehnologia Internet of Things (IoT), în medii în care timpul scurt de răspuns este crucial (producție 4.0, vehicule autonome, sănătate, securitatea aeroporturilor și magazinelor) și unde datele trebuie procesate și analizate în timp real.

Serverul integrat BullSequana Edge procesează și gestionează în siguranță datele IoT, în apropierea sursei unde este generată, pentru a putea fi accesate imediat. Serverul de Edge Computing analizează și rulează aplicații de Inteligență Artificială (AI) în timp real, pentru a genera pe loc informații relevante. Astfel, utilizatorii pot acționa și lua decizii rapid în vederea a optimizării operațiunilor.  

Atos lansează o nouă soluție care promite o securitate absolută pentru accesul în cloud

BullSequana Edge permite companiilor să depășească provocările ce țin de lațimea de bandă limitată, conectivitatea întreruptă la rețea, securizarea datelor la marginea rețelei și costuri asociate cu rețeaua.

Principalele beneficii ale serverului de Edge Computing

  • Securizare și confidențialitate optime: atât datele, cât și serverul, sunt protejate de un set de măsuri avansate de securitate;
  • Răspuns imediat: datele sunt analizate în timp real;
  • Autonomie: dependența redusă de cloud, disponbilitatea și conectivitate datacenterului garantează faptul că aplicațiile nu sunt perturbate în caz de conectivitate limitată sau intermitență în rețea. BullSequana Edge poate comunica prin radio, GSM sau Wi-Fi;
  • Interactivitate: datele din surse și în formate diferite pot fi analizate în timp real;
  • Rentabilitate: reducerea infrastructurii datacenterelor și a costurilor asociate cu rețeaua.

Scenarii de utilizare BullSequana Edge

  • Inteligență Artificială: Atos Edge Computer Vision ­– oferă operațiuni avansate de extracție și analiză a caracteristicilor (oameni, fețe, emoții, comportamente), pentru excuția de acțiuni automate. Permite unui ansamblu format dintr-un număr mare de camere video inteligente, spre exemplu cele de supraveghere video, să colaboreze integrat, în timp real, pentru a derula operațiuni neîntrerupt.
  • Big data: Atos Edge Data Analytics – permite organizațiilor să-și îmbunătățească modelele de business cu soluții precise și prescriptive. Scenariul se bazează pe capabilitățile edge ale lake-ului de date pentru a le face utilizabile și sigure.
  • Container: Atos Edge Data Container (EDC) – o soluție containerizată completă pregătită să ruleze la marginea rețelei și care funcționează ca un sistem IT descentralizat (începând cu un rack și până la un data center containerizat). Poate rula independent în medii non-data center fără a fi necesare operațiuni on-site.

Disponibilitate

Serverul BullSequana Edge este disponibil începând cu data de 16 mai 2019 și poate fi achiziționat ca infrastructură de sine stătătoare sau împreună cu o platformă software, precum Atos Edge Computer Vision, Edge Data Analytics ori în cadrul unui sistem containerizat, cum ar fi Atos Edge Data Container. BullSequana Edge este certificat de Microsoft Azure pentru tehnologia Internet of Things.  Urmărește-ne și pe Google NEWS