Atos lansează o nouă soluție care promite o securitate absolută pentru accesul în cloud

Atos, cu operațiuni și în România, lansează o nouă soluție unificată în cloud de Identity and Access Management (IAM) – administrare a identificării și accesului. Aceasta asigură o securitate digitală absolută, conform celor de la Atos. Soluția va funcționa ca un sistem unic de management al identificării și accesului pentru toate platformele, în cloud sau on-premise.

Noua soluție, bazată pe software-ul Evidian produs de Atos, permite organizațiilor să dețină un control absolut al tuturor identităților care necesită acces în propriile sisteme de business, oferindu-le o securitate absolută.

În prezent, companiile utilizează și accesează numeroase soluții cloud de la diferiți furnizori. Fiecare soluție are propriul sistem de identificare și mai multe coduri de acces pentru utilizatori. Conform companiei de securitate cibernetică McAfee, fiecare angajat utilizează în medie 36 de servicii în cloud.

Citește și despre cum a reușit Atos să-și compenseze în totalitate emisiile de CO2

Prin intermediul soluției unificate în cloud de Identity and Access Management de la Atos, companiile își pot crea și administra o bază de date unică cu identități digitale și drepturi de acces. În acest mod, utilizatorii au nevoie de o singură autentificare pentru a accesa medii multi-cloud și on-premise. 

Securitate sporită și control absolut al tuturor identităților

Cu ajutorul acestei soluții complete de securitate a datelor, organizațiile pot proteja accesările utilizatorilor și pot avea un control absolut al identităților acestora, decât să fie nevoite să gestioneze mai mulți furnizori de soluții cloud.

De asemenea, companiile vor avea acces la o consolă unică de Identity and Access Management pentru a administra identitățile digitale și drepturile de access. Soluția Atos facilitează aplicarea de politici, raportare a conformității și a răspunsurilor la incidentele de securitate.

Mai multe beneficii

Soluția unificată în cloud de Identity and Access Management este integrată în platforma cloud și gestionează în mod centralizat accesul la platformele în cloud și on-premise, astfel incat:

  • facilitează migrația în cloud, evitând complexitatea adaptării politicilor de gestionare a accesului necesare la schimbarea furnizorilor de cloud
  • simplifică auditul cu un punct unic de administrare și monitorizare,
  • asigură configurarea automată și rentabilă și de-configurarea aplicațiilor de tip SaaS, exact la momentul oportun pentru clienți – eliminând riscurile asociate cu conturi latente.