Atos oferă companiilor soluții digitale pentru decarbonizarea operațiunilor

Print Friendly, PDF & Email

Atos lansează oferte noi pentru sprijinirea organizațiilor care își propun decarbonizarea operațiunilor și reducerea emisiile de gaze cu efect seră, diminuând astfel efectele schimbărilor climatice asupra planetei. Atos se angajează să-și reducă propriile emisii globale de carbon cu 50% până în 2025 și să compenseze toate emisiile reziduale până în 2028.

Furnizorul de servicii IT, cu operațiuni și în România, a lansat în cadrul unei video-conferințe de presă un portofoliu de tool-uri și servicii care ajută companiile să-și calculeze și să-și reducă emisiile de carbon.

Clienții Atos vor beneficia și de capabilitățile platformei The Atos Digital Decarbonisation Platform , proiectată pentru a automatiza colectarea, calculul și raportarea datelor privind emisiile din cadrul întregii organizații, ajutând companiile să ia decizii bazate pe date pentru optimizarea operațiunilor.

CITEȘTE ȘI Bulgaria și-a cumpărat un supercomputer Atos cu 11.5 mil euro

În cadul conferinței de presă, Nourdine Bihmane, directorul diviziei de decarbonizare din cadrul Atos, a menționat că dezvoltarea propriilor platforme de către clienți ar fi un proces laborios, consumator de timp.

Oferindu-le clienților noștri o viziune clară asupra propriilor amprente de carbon și propunerea unei strategii de reducere a emisiilor sunt unele dintre cele mai eficiente modalități prin care îi putem ajuta să se transforme. Însă este un imagine complexă, încărcată cu date cumulate din sute de servicii. În trecut, organizațiile ar fi trebuit să investească resurse considerabile doar pentru a putea înțelege toate aceste date

Nourdine Bihmane – Head of Decarbonization Atos

Atos le va oferi clienților și acces la tehnologii tip digital-twin astfel  încât să poată utiliza tehnici de modelare pentru a afla cum să-și ajusteze mai bine operațiunile pentru a-și reduce emisiile de carbon, precum și centre de date cu emisii scăzute de carbon care vor găzdui volumele de lucru ale clienților.

 


Urmărește-ne și pe Google NEWS