Atos România, contract de 1,2 milioane de euro cu NATO

Atos România a semnat un contract de 1,2 milioane de euro cu Agenția NATO de Comunicații și Informații (Agenția NCI) pentru a instala și configura capabilități și sisteme de securitate cibernetică esențiale în 22 de site-uri NATO. Scopul acestui proiect este de a finaliza implementările cel târziu în primul trimestru al anului 2023.

Conform reprezentanților, Atos are o colaborare îndelungată cu agenția NATO NCI, furnizând servicii de inginerie pentru proiectarea, implementarea și configurarea infrastructurii esențiale de misiune securizată cibernetic, în diferite proiecte internaționale NATO.

Agenția NCI a anunțat la începutul acestui an că vizează îmbunătățirea managementului central a două sisteme de securitate cibernetică: sistemul de protecție/detecție a intruziunilor în rețea (NIPS) și sistemul de captură completă a pachetelor (FPC). Cele două sisteme conlucrează pentru a permite Centrului de securitate cibernetică NATO, care face parte din Agenția NCI, să monitorizeze rețelele NATO pentru amenințări și să semnaleze probleme importante de securitate cibernetică. NIPS folosește recunoașterea modelelor pentru a alerta agenția cu privire la traficul neobișnuit pe rețelele NATO, în timp ce FPC înregistrează continuu toată activitatea rețelei și este o sursă primară de informații în sprijinul activităților de răspuns la incident. Colaborarea actuală cu Atos acoperă modernizarea celor două sisteme cheie, reprezentând faza finală a proiectului.