Atos, cu birouri și în România, va securiza platformele de testare a sateliților europeni

Print Friendly, PDF & Email

Atos, cu operațiuni și în România, anunță câștigarea unui contract cu Agenția Spațială Europeană (ESA) pentru dezvoltarea unui produs de îmbunătățire a securității cibernetice pentru platformele de testare a sateliților. 

Atos se va concentra pe construirea sistemelor care previn și combat atacurile cibernetice ce caută să preia controlul sau să deterioreze sateliții sau echipamentele în timpul fazei de testare. Acest lucru implică verificarea tuturor sistemelor pentru a identifica vulnerabilitățile actuale și viitoare, cartografierea tuturor amenințărilor posibile, dezvoltarea de noi caracteristici de securitate, asigurarea criptării complete a traficului, garantarea integrității comunicațiilor și monitorizarea continuă a securității.

Atos are o echipă globală de peste 6.000 de specialiști în securitate cibernetică. Anul trecut, o echipă de experți din cadrul Atos România  a participat la proiectul HERA – prima misiune de apărare planetară a Agenției Spațiale Europene (ESA) în colaborare cu NASA, care își propune să determine cum pot fi deviați asteroizii astfel încât să nu lovească Pământul. Citește mai jos:Urmărește-ne și pe Google NEWS