Autoklass, venituri de 233 Mil Eur în 2022 și un nou showroom de LUX în 2023

Print Friendly, PDF & Email

Autoklass, dealer Mercedes, Honda, Smart, anunță că a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 233 milioane de euro, o creștere de aproximativ 17.6% față de anul precedent. La începutul acestui an, compania a transformat showroom-ul din Pipera într-unul de lux după o investiție de 1.5 milioane de euro, conform reprezentanților.

Locația, “construită conform conceptului MAR20X”, are o capacitate de expunere de 19 autoturisme Mercedes-Benz la parter, 26 autoturisme la etaj și 21 de posturi de lucru, putând  deservi aproximativ 9.000 de vehicule anual pentru lucrări de mecanică-electrică, tinichigerie și vopsitorie. 

Autoklass estimează într-un comunicat de presă că jumătate dintre vânzările de automobile Mercedes-Benz să fie reprezentate de vehicule electrice și plug-in hybrid în 2024. În 2022,  circa 30% din totalul unităţilor vândute de companie au fost electrice sau hibride, a anunțat directorul companiei Daniel Grecu într-un interviu publicat de ZF.ro. Acesta mai menționează, de asemenea, că cele mai căutate mașini printre clienții din România sunt SUV-urile, iar prețurile pornesc de la 50.000 euro.

Compania a început dezvoltarea unei reţele de staţii de alimentare pentru mașini electrice în 2017 şi a ajuns în 2023 la 70 de staţii de încărcare. Autoklass are în prezent şapte sucursale la nivel naţional, în Timişoara, Ploieşti, Sibiu, Cluj, Constanţa şi Bucureşti.

 

 Urmărește-ne și pe Google NEWS