Azomureș alege RISE with SAP pentru digitalizarea afacerii

Azomureș, cel mai mare producător român de îngrășăminte agricolă și unul dintre cei mai importanți la nivel european, anunță că a ales SAP pentru procesul de transformare digitală a business-ului. Pentru înlocuirea soluției ERP, Azomureș a ales RISE with SAP S/4HANA Private Cloud – o ofertă de Business-Transformation-as-a-Service, care își propune să aducă compania cu un pas mai aproape de standardele industriei 4.0, necesare în mediul de business competitiv de astăzi. Am scris despre noua ofertă RISE with SAP aici.

Odată cu integrarea în Ameropa (2011) – grup elvețian de companii active pe piețele europene de îngrășăminte, cereale, alimente și furaje – Azomureș menționează că a investit puternic în noi tehnologii, înnoirea soluțiilor de management a resurselor venind ca un pas firesc în această direcție. În mai anul trecut, compania a decis să înlocuiască actualul său sistem SAP ERP.

Azomureș este a doua companie din România care alege noua ofertă RISE with SAP

Partenerul de implementare a fost Crystal System, care s-a angajat într-o analiză la nivelul tuturor departamentelor majore ale Azomureș. În urma analizei a rezultat un “concept personalizat de business, ce a reflectat necesitatea implementării unei soluții ERP rapide, rentabile, scalabile și cu un time-to-value eficient. Ca urmare a analizei efectuate și a cerințelor de business, Crystal System a propus companiei implementarea RISE with SAP S/4HANA Private Cloud”, se arată în comunicatul de presă.

Echipa SAP – Crystal System anunță că va aborda un “proiect hibrid inovator, denumit „Desing – Pilot – Rollout”- care accelerează time-to-value și minimizează riscul, o importantă schimbare de paradigmă în integrarea sistemelor pentru scenarii industriale complexe”. 

Ce beneficii va avea Azomureș în urma implementării noi soluții

Procesele de business integrate, producția optimizată, agilitatea lanțului de aprovizionare și execuția transportului realizată aproape în timp real, vor contribui la obținerea timpului necesar angajaților pentru conceperea unor idei inovatoare și testarea mai rapidă a unor noi produse și servicii, conferind plus valoare companiei prin contribuțiilor individuale și colective.

Totodată, datorită capabilităților de Companie Inteligentă, Azomureș va putea întâmpina mai bine și mai rapid așteptările clienților și partenerilor săi, contribuind la agilitatea pieței în noul context al mediului de business. Astfel, compania va fi capabilă să crească valoarea parteneriatelor existente și viitoare, prin timpi de reacție mai rapizi pe piață, determinând evoluția businessului la nivelul rețelei de parteneri și clienți.