Brikston și Siceram vor fuziona începând din ianuarie 2021

Print Friendly, PDF & Email

Unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor de construcții, Leier, anunță fuziunea celor două companii cu profil ceramic din portofoliul său: Brikston Construction Solutions SA și Siceram SA, începând cu 1 Ianuarie 2021. Leier derulează în prezent în România investiții de peste 25 milioane de euro.

CEO-ul Thomas Ebner și-a anunțat interesul pentru viitoare investiții sau achiziții la nivel național. Odată cu finalizarea fuziunii, activitățile celor două companii vor continua sub entitatea Brikston Construction Solutions, cu două puncte de lucru, coordonate de cei doi Directori Generali, Adrian Mînzat la Iași și Mihaela Hadiner la Sighișoara.

În 2018, Grupul austriac a preluat Brikston Construction Solutions SA din Iași, unul dintre cei mai importanți jucători ai pieței de zidărie ceramică de la nivel național. În 2020, prin preluarea Siceram SA Sighișoara – singura fabrică de țiglă ceramică din România, Leier a realizat a doua achiziție importantă pe această piață.

Leier a investit în dotarea secțiilor de producție, îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați și dezvoltarea portofoliilor de produse, aunță compania într-un comunicat de presă. Pe lângă cele două fabrici cu profil ceramic, Leier mai deține în România alte trei puncte de lucru, în Alba, Cluj și Arad, în care sunt realizate materiale prefabricate de beton.

Această fuziune marchează o etapă importantă în dezvoltarea afacerilor Leier în România, Grupul devenind astfel unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din țară. Fuziunea demonstrează capacitatea Grupului de a face investiții de succes și de a dezvolta fiecare punct de lucru, integrându-l în Grupul Leier. Credem cu tărie în potențialul pe care piața românească îl are și, tocmai de aceea, ne îndreptăm atenția către fiecare punct de lucru al nostru și implicit către piața pe care acesta îl deservește, pentru a oferi clienților cele mai bune soluții pentru construcțiile lor – Thomas Ebner, CEO Leier România

Grupul preconizează pentru business-urile din industria ceramică rezultate financiare pozitive în anul 2020. Fabrica de la Iași estimează o usoară creștere a cererii pentru zidărie ceramică, fiind una dintre cele mai profitabile și productive companii la nivel național. Și fabrica de la Sighișoara a înregistrat în 2020 o creștere a cererii pentru gama de cărămizi, precum și pentru țigla ceramică, un produs fabricat într-o secție modernă de producție.Urmărește-ne și pe Google NEWS