Cadouri experiențiale, afaceri de 140.000 de euro pentru Complice.ro în 2019

Print Friendly, PDF & Email

Complice.ro, magazin online de cadouri experiențiale, a înregistrat o creștere de peste 50% a cifrei de afaceri în 2019, ajungând la 140.000 de euro. Ultima luna a anului reprezintă 20% din businessul total, subliniind tendințele pieței: tot mai mulți români se îndreaptă către cadouri cu semnificație,  alocând uneori un buget mai mare decât pentru cadourile – obiect.

Diversificarea portofoliului de experiențe, alături de personalizarea în detaliu, inclusiv la nivel internațional, au dus cifra de afaceri Complice.ro la peste 140.000 de euro în 2019, față de 92.000 de euro, cifra de afaceri aferentă anului precedent.

Oana Pascu, fondator Complice.ro

Media valorii cadourilor – experiență a crescut ușor pe segmentul corporate ajungând la aproape 1.300 de euro, în timp ce segmentul comenzilor provenite de la persoane fizice a rămas la o valoare similară, fapt datorat diversificării portofoliului cu noi pachete, cu o adresabilitate mai largă. Acest lucru s-a reflectat în numărul comenzilor pe acest segment, care a înregistrat o creștere  semnificativă. Cele mai multe comenzi au venit din partea femeilor, care alocă și bugete cu 10-15% mai mari decât bărbații.

Anul 2019 ne-a adus o creștere semnificativă pe segmentul B2B, care reprezintă 60% din cifra de afaceri. Tot mai multe companii preferă recompensele experiențiale pentru a-și consolida relația cu angajații, fiind o modalitate de a crește retenția acestora pe o piață a muncii volatilă. Pe de altă parte, pe segmentul residential, introducerea unor experiențe noi a diversificat și cererea, clienții noștri alegând experiențe nu doar pentru partenerii de viață, ca în anii trecuți, ci și pentru prieteni, colegii de serviciu ori înlocuind cadourile-obiect în cazul căsătoriilor, botezurilor sau aniversărilor – Oana Pascu, fondator Complice.ro

CITEȘTE ȘI Libris.ro – 11.3 mil euro cifră de afaceri în 2019, creștere de 36%

Cele mai solicitate experiențe au fost – în 2019 – cele care au implicat realitatea virtuală, cele pentru iubitorii de adrenalină (zboruri cu parapanta, driving pe circuit etc), dar și cele senzoriale, cum ar fi degustările, în special de cafea, vin și ciocolată sau atelierele olfactive unde clientele și-au creat propriul parfum. Mulți clienți preferă să aleagă cadoul potrivit cu ajutorul unui consultant Complice.ro, astfel pachetele disponibile în oferta standard sunt personalizate în funcție de fiecare destinatar în parte.

Bărbații au primit – indiferent că vorbim de segmentul corporate sau residential – experiențe dedicate exclusiv lor, cum ar fi un curs de homebrewing și barber experience, sau care implică o doză mare de adrenalină: pachete de driving pe trei circuite ori călătorii virtuale la manșa unui Boeing 737. O experiență foarte apreciată a fost și organizarea de turnee private de poker, solicitată și de clienții din zona de business, ca metodă alternativă și inedită de teambuilding sau de eveniment corporate pentru parteneri – Oana Pascu

Pentru anul în curs, Complice.ro și-a propus diversificarea portofoliului de experiențe spre zona de inedit. Primele luni ale anului sunt marcate de sărbători precum Ziua Îndrăgostiților, 1 și 8 martie, astfel încât orientarea extinderii portofoliului merge către escapade urbane, tot mai solicitate de către cupluri, completate de experiențe care să conecteze și să consolideze relația.

Dacă, în general, cele mai multe comenzi vin de la femei, în prima parte a anului balanța se echilibrează și bărbații reprezintă aproape 50% dintre clienți, cei mai mulți achiziționând cadouri experiențiale pentru 1 și 8 martie. O creștere sensibilă observăm și la sfârșitul lunii ianuarie – începutul lui februarie, când sunt achiziționate multe pachete dedicate cuplurilor. Clientul Complice.ro este ocupat, călătorește și își dorește să trăiască experiențe inedite care să-l deconecteze de la agitația de zi cu zi și să-i aducă relaxare. Astfel, pachetele includ această componentă, dar și una care să-i provoace pe cei doi să-și depășească limitele, să se reconecteze – totul într-o experiență organizată în detaliu de complicii noștri – Oana Pascu

Urmărește-ne și pe Google NEWS