Cât costă și cum accesezi prima platformă educațională digitală pentru elevii din clasa pregătitoare

Print Friendly, PDF & Email

Zilele trecute s-a lansat prima platformă educațională digitală adaptată programei școlare, care se adresează deopotrivă cadrelor didactice, părinților și elevilor începând cu clasa pregătitoare. Nu ministerul educației s-a aflat în spatele acestui proiect cum te-ai fi așteptat, ci un jucător privat din zona de editare cărți educaționale – Didactica Publishing House, sau DPH pe scurt. Intră în platformă aici.

Elaborate după pedagogia finlandeză, materialele disponibile în noua platformă educațională sprijină dezvoltarea unor abilități practice, precum scriere și citire, comunicare, matematică, științe ale naturii sau muzică, dar și abilități din zona lifeskills, precum management emoțional, responsabilitate, echilibru sau cooperare.

Primele module digitale vor fi lansate pe 13 noiembrie, iar accesul se face în baza unui abonament care pornește de la 7 lei/lună.

DPH a fost și prima editură care a publicat prima carte scrisă de copii.

Ce pachete poți achiziționa în noua platformă educațională

Ghiozdanul din pădure se adresează învățătorilor și părinților care doresc să sprijine învățarea la clasă sau la distanță, a copiilor din clasa pregătitoare. Acesta cuprinde 8 module care permit o predare și învățare interactivă pentru materiile:

  • comunicare în limba română
  • matematică
  • explorarea mediului
  • dezvoltare personală
  • muzică
  • mișcare
  • arte vizuale
  • abilități practice.

Cele 8 module tematice se bazează pe o poveste cu 5 personaje ce ghidează învățarea. Aceasta poate fi urmărită în format audio sau poate fi citită de un adult. Pachetul digital conține peste 200 de activități, 80 de resurse imprimabile, activități de evaluare și auto-evaluare, dar și un ghid pedagogic, cu resurse și idei inspirate din pedagogia finlandeză.

Fiecare copil are un cont de acces propriu, astfel că învățătorul să poată urmări progresul fiecărui elev. Pachetul digital este însoțit de un ghid pedagogic imprimabil, cu resurse și idei pentru învățător. Astfel încât acesta să poată urmări progresul individual al fiecărui copil, să facă evaluări și comentarii punctuale și să primească înregistrări video și audio ale proiectelor elevilor.

Scrie cu Zmeișorii se adresează învățătorilor și părinților care doresc să sprijine învățarea, aprofundarea și evaluarea conținuturilor de ortografie și punctuație la clasă sau la distanță, a copiilor din clasele I- III. Acesta a fost conceput pe baza competenețelor generale și specifice din curriculumul național, publicat de Ministerul Educației și Cercetării din România.

Primele 5 module sunt un suport pentru predarea și învățarea interactivă a principalelor conținuturi de scriere și citire la materia Comunicare în limba română: grupuri de litere și sunete, ortograme, scrierea corectă a cuvintelor, punctuație. Modulul 6 include activități de evaluare.

____________________________________________________________

Cele două programe dezvoltate pe infrastructura educațională Cloubi sunt disponibile pe bază de abonament anual și pot fi achiziționate de aici. Prețul ambelor abonamente este redus cu 50% în luna noiembrie. Accesul pentru un an la pachetul Ghiozdanul din pădure costă 280 de lei, redus de la 560 de lei, respectiv 23 de lei/lună. Acesul pentru un an la pahetul Scrie cu Zmeișorii  este de 88 lei, redus de la 176 de lei, respectiv 7 lei/lună.

Webinar gratuit de prezentare a noii platforme

Pentru a explora beneficiile unei astfel de platforme educaționale, Editura DPH organizează un webinar gratuit vineri, 13 noiembrie începând cu orele 16:00. În cadrul acestuia, Bianca Biro, pedagog și co-fondator Edustudio Helsinki și Raluca Cenan-Niemi, pedagog și autor al materialor educaționale incluse pe platforma DPH, vor arăta cum se pot folosi instrumentele digitale la clasă sau la distanță, cum și când trebuie acestea folosite și care este impactul lor asupra învățării.

Prezentarea va fi susținută de exemple practice demonstrate prin prisma primelor materiale educaționale digitale care se adresează învățământului primar: Ghiozdanul din Pădure și Scrie cu Zmeișorii, disponibile pe platforma lansată de Editura DPH. Pentru a participa la acest webinar sau a testa varianta demo a platformei Cloubi, este necesară înscrierea .Urmărește-ne și pe Google NEWS