Hotel de 5 stele în centrul Brașovului. Ce grad de ocupare are Radisson Blu Aurum după prima lună de funcționare

Print Friendly, PDF & Email

Hotelul Radisson Blu Aurum Brașov a avut în prima lună de la deschidere un grad de ocupare de 70%. 80% dintre oaspeții care s-au cazat în hotel au fost români, care au plătit în medie 165 euro pe o noapte de cazare și servicii de cinci stele în centrul Brașovului. Pentru deschiderea Hotelul Radisson Blu Aurum din Brașov a fost necesară o investiție totală de 17 milioane de euro. Lucrările de construcție au durat 34 de luni, fiind îngreunate de complexitatea proiectului și contextul pandemic și socio-economic. Estimările arată că investiția va fi recuperată în aproximativ 10 ani.

Amplasat în inima orașului, Radisson Blu Aurum Brașov s-a deschis în octombrie, după o investiție ce ajunge la 17 milioane de euro, pe locul fostei clădiri Palatul Telefoanelor de pe Bd. Eroilor din Brașov. Vechea clădire, construită în anii 1930 și aflată într-un grad avansat de degradare a fost reabilitată și transformată într-o destinație atractivă, care integrează elemente vizuale și povești din istoria orașului într-un spațiu sofisticat, cu finisaje și servicii premium. 

Cu o echipă experimentată de 70 de persoane, hotelul atrage deja turiști din Statele Unite, Marea Britanie, Orientul Mijlociu sau Germania, dar și un număr mare de turiști români care vizitează Brașovul pentru afaceri sau în timpul liber.

Românii caută experiențe de 5 stele

În prima lună de funcționare, în hotelul Radisson Blu Aurum, primul hotel cu brand internațional din centrul orașului Brașov, 80% dintre turiști au fost români. Pentru primul an de funcționare, estimările arată un grad mediu de ocupare de 65-70% și o împărțire egală între oaspeții români și cei străini. Prețurile de cazare pornesc de la 125 de euro/noapte, însă media anuală se va situa la 165 euro/noapte.

Indiferent de naționalitate, oaspeții noștri caută servicii cu un standard de calitate excepțional, iar franciza Radisson Blu și tot ceea ce oferă hotelul nostru susțin această filozofie orientată către servicii personalizate, de calitate superioară. Restaurantul Artis oferă un meniu sofisticat, camerele îmbină tehnologia cu eleganța clasică și inspirație istorică. Ne dorim ca Brașovul să devină o destinație de renume atât pentru turiștii români, cât și pentru străini.

Anca Cristea, Director General al Radisson Blu Aurum Brașov.

Ce găsești la Radisson Blu Aurum

Pe lângă cazare, printre experiențele de cinci stele pe care turiștii le pot accesa la Radisson Blu Aurum Brașov se regăsesc degustările de vin și whisky în salonul de degustări și în sky-barul cu priveliște panoramică, vizitarea zidului cetății Brașovului descoperit în timpul lucrărilor și pus în valoare în salonul de subsolul hotelului, precum și relaxarea în zona de wellness și masaj.

Pentru mediul de afaceri, hotelul oferă sala de conferință și evenimente și executive lounge, care poate găzdui ședințe de management sau întâlniri de creație.

Pentru iarna 2022-2023, în contextul proximității față de cel mai popular domeniu schiabil din România, Radisson Blu Aurum oferă pachete de cazare completate de experiențe sofisticate. Hotelul asigură transfer către Poiana Brașov pentru pasionații de schi, iar de Crăciun și Revelion organizează experiențe culinare și artistice.  

Estimări pentru 2023 

Pentru anul viitor, reprezentanții Hotelului Radisson Blu Aurum mizează pe cifră de afaceri de 6.5 milioane euro și un grad mediu de ocupare de min. 65%. În plus, aceștia spun că deschiderea hotelului va avea un impact direct și în economia locală. 

Turistul care plătește 150-200 euro pe o noapte de cazare va cheltui o sumă aproximativ egală în alte servicii din afara hotelului. Deci ma bucur să mă gândesc că investiția noastră va aduce anul viitor nu doar 6.5 milioane de euro în cifra de afaceri a hotelului, ci încă pe atât pentru mediul de business local.

Răzvan Neamțu, proprietar Radisson Blu Aurum Brașov.Urmărește-ne și pe Google NEWS