Ce noutăți aduce Yango pe piața locală de e-hailing

Print Friendly, PDF & Email

Yango este cel mai nou jucător pe piața locală de e-hailing. S-a lansat luna trecută la București în cadrul unui eveniment de presă la care au fost prezentate detaliile aplicației și flota de mașini premium.

Haideți să vedem cu ce vine nou serviciul Yango, în condițiile în care românii sunt deja familiarizați cu aplicațiile Uber, Bolt, Clever Go & altele:

Comanda mai multor călătorii simultan, de pe același telefon

Yango-Romania_2

Prin intermediul aplicației Yango, utilizatorii au posibilitatea de a comanda până la trei mașini în același timp de pe un singur dispozitiv mobil. Funcția este extrem de utilă, de exemplu, pentru un grup de prieteni sau pentru mai mulți membri ai familiei.

Pentru a comanda mai multe călătorii de pe același telefon, utilizatorul trebuie să aleagă opțiunea “Mai comandați o mașină”, care devine activă pe ecranul telefonului când aplicația începe să caute prima mașină. Apoi, pe ecran vor apărea mici ferestre cu informații despre statusul călătoriilor, timpul de sosire al mașinilor și alte detalii despre fiecare călătorie.

Rezervarea unei călătorii pentru o altă persoană

Yango-Romania_4

Cei care au încercat acest lucru în trecut știu că procedura nu se limitează doar la introducerea a două adrese în aplicație. În practică, tot procesul este mult mai anevoios: trebuia sunată persoana care va fi preluată, comunicate datele mașinii comandate, timpul de sosire al acesteia, prețul cursei și alte detalii necesare.

Pentru că nu a reușit să vândă suficiente iPhone-uri, Apple a trebuit să despăgubească … vezi aici!

În cazul aplicației Yango, utilizatorii au posibilitatea de a comanda o mașină altei persoane, cum ar fi un părinte sau un prieten, în cel mai simplu și confortabil mod. Opțiunea “Cursă pentru o altă persoană” poate fi accesată din meniul “Preferințe”, disponibil în ecranul de comandă sau apăsând direct butonul “O altă persoană”, dacă este selectată o altă adresă de preluare decât locația actuală. Utilizatorul este invitat să selecteze persoana de contact din agenda telefonului sau să introducă manual numărul de telefon al acesteia. Toate detaliile cursei vor fi transmise direct pasagerului prin SMS.

Traducerea automată a conversației cu șoferul în chat

Yango-Romania_5

Utilizatorii au disponibile opțiunile de apelare sau conversație în chat cu șoferul. O funcționalitate utilă, în special pentru expați sau turiști, este traducerea în timp real a conversației din chat, activată automat în cazul în care setările de limbă ale dispozitivelor mobile ale utilizatorului și șoferului nu sunt aceleași. Această opțiune este valabilă pentru circa 100 de limbi.

Utilizatorul poate indica șoferului locația sa în timp real

Yango-Romania_3-1

Toate aplicațiile populare au nevoie de acces la anumite funcții din telefon pentru asigurarea funcționalității lor optime și a unei experiențe adecvate pentru utilizator. De exemplu, este nevoie de acces la GPS pentru a găsi cel mai potrivit punct de îmbarcare – locul exact unde ar trebui să trimită o mașină utilizatorului. Dar în cazul Yango acest lucru nu este obligatoriu. Dacă se refuză accesul permisiunii la datele privind locația, se poate introduce manual adresa punctului de îmbarcare la care se dorește să se comande o mașină.

Același lucru este valabil și pentru alte permisiuni: dacă nu se dorește să se ofere o anumită permisiune (sau chiar nicio permisiune), se poate refuza accesul pur și simplu. Aplicația va continua să funcționeze și se vor putea plasa comenzi în mod obișnuit.

Dacă utilizatorul dorește să activeze permisiunea de acces a aplicației Yango la geolocație și să beneficieze de un plus de precizie privind locația de îmbarcare, butonul glisant “Permiteți-i șoferului să vadă unde vă aflați” va apărea pe ecran imediat ce comandă o călătorie. În mod obișnuit, șoferul se concentrează să ajungă la adresa introdusă în aplicație sau punctul setat de utilizator pentru preluare.

Dacă însă pasagerul se află într-o zonă aglomerată, precum o piață, lângă un aeroport, sau pur și simplu a fost nevoit să se deplaseze de la punctul inițial de comandă, șoferul va avea nevoie de câteva clarificări. De aceea, aplicația Yango oferă utilizatorilor posibilitatea de a partaja în timp real locația lor exactă cu șoferul.

Odată intrat în mașină, funcția se va dezactiva automat și aplicația nu va mai afișa șoferului geolocația utilizatorului. Funcția devine din nou activă doar la comanda unei noi călătorii și poate fi oricând dezactivată prin glisarea înapoi a butonului.Urmărește-ne și pe Google NEWS