Cine sunt arhitecții români care proiectează hoteluri în Zanzibar

Cine sunt arhitecții români care proiectează hoteluri în Zanzibar

Insulele Zanzibar sunt printre cele mai populare destinații din Oceanul Indian. În ultimii ani, tot mai mulți turiști, inclusiv români, aleg Zanzibar pentru plajele sale uimitoare. Turismul reprezintă cel mai important sector pentru economia arhipelagului tanzanian, aducând cca 90% din venituri.

Mai multe hoteluri și resorturi s-au construit în ultima perioadă, iar printre arhitecții care își pun amprenta pe viitoarele spații de cazare sunt românii de la PickTwo, un studio de arhitectură de interior și design, fondat în urmă cu zece ani, unde lucrează 35 de arhitecți și designeri de interior români. 

Anul trecut, PickTwo Studio a proiectat și amenajat un restaurant din Zanzibar, cu un buget de 1 milion de euro, pentru care s-a făcut atât proiectarea de design interior, cât și cea de arhitectură. Acest proiect, finalizat în decembrie 2023 de arhitecții români, deschide un nou capitol, studioul având în acest moment alte două proiecte în desfășurare în Zanzibar: un hotel și un complex cu 40 de locuințe individuale, ce vor putea fi cumpărate sau închiriate apoi în regim hotelier. 

În afară de Zanzibar, PickTwo a mai proiectat anul trecut și un spațiu Horeca (restaurant și club) din Brașov, cu un buget de 4 milioane de euro.

PickTwo Studio: 1,1 milioane de euro, cifră de afaceri în 2023

În 2023, PickTwo Studio a raportat o cifră de afaceri de 1.1 milioane de euro, o creștere de 10% față de anul precedent. Conform reprezentanților, creșterea a fost alimentată și de diversificarea portofoliului de servicii, cu o nouă linie de business axată pe amenajările din segmentul rezidențial. Pentru 2024, compania își propune extinderea internațională a portofoliului de clienți, care va genera o creștere de 10-15% în cifra de afaceri. 

Radu Calin, Diana Dachin, Sebastian Mindroiu, PickTwo Studio
Radu Calin, Diana Dachin, Sebastian Mindroiu, PickTwo Studio Management Team

Peste 70% din cifra de afaceri din 2023 vine din serviciile de proiectare și design interior ale PickTwo pentru spații comerciale, la care s-au adăugat serviciile pentru segmentul rezidențial, pe care compania a început să le ofere de la jumătatea anului trecut.

“Dacă în 2022 proiectarea reprezenta 60% din cifra de afaceri, acum este spre 80%. Creșterea acestui segment vine din două direcții – echipa de rezidențial care a generat o cifră de afaceri de aproximativ 150.000 euro și creșterea și stabilizarea echipei de design comercial, care reprezintă în continuare core business-ul nostru”, a precizat arh. Sebastian Mîndroiu, co-fondator al PickTwo Studio. 

Estimări 2024: proiecte internaționale și o creștere de 10-15% pentru arhitecții români de la PickTwo Studio

Pentru anul în curs, PickTwo își propune o creștere susținută a segmentului rezidențial – unde estimează o creștere de 50-60%, pe fondul consolidării poziției în piață odată cu extinderea echipei dedicate acestei linii de business. De asemenea, o dinamică pozitivă se estimează și pe segmentul comercial, unde fondatorii PickTwo Studio anticipează o creștere de 15-20%. Totodată, atenția companiei se îndreaptă spre abordarea activă a piețelor din America de Nord, în special SUA, și din Africa. 

“Am ajuns la o maturitate a echipei – atât din punct de vedere al serviciilor oferite, cât și a structurii de business, care ne permite extinderea internațională. Suntem competitivi pe această piață și venim cu un suflu nou, pe fondul experienței noastre de 10 ani în proiecte horeca de dimensiuni medii și mari, prin urmare estimăm ca 70% din cifra totală de afaceri în 2024 să vină din aceste proiecte, cu siguranță va fi cel mai bun an al nostru de până acum”, a mai precizat Sebastian Mîndroiu, cofondator PickTwo Studio și arhitect de interior. 



Urmărește-ne și pe Google NEWS