Codecool lansează platforma de cusuri de programare în limba română

Codecool lansează platforma codecool.com/ro unde cei interesați au posibilitatea să se înscrie la cursuri de programare care vor începe în luna septembrie a acestui an. Acestea se vor desfășura în viitorul campus din București și au o durată cuprinsă între 4 și 12 luni.

Cum se desfășoară cursurile

La baza programului Codecool stă Mastery Based Learning – o metodă de studiu care presupune că fiecare cursant trece prin materie în ritm propriu. Astfel, sub îndrumarea unor mentori bine pregătiți, cursanții parcurg rând pe rând patru camere, având acces la una nouă doar dacă și-au însușit toate cunoștințele din cea anterioară.

Trecerea prin fiecare cameră poate dura între 2 și 4 luni, timp în care cursanții lucrează la proiecte în echipă și beneficiază de mentorat individual. În acest mod, cei înscriși sunt pe deplin responsabili de propriul proces de învățare, păstrându-și astfel motivația și dezvoltându-și o gândire flexibilă.

Inteligența Artificială, oportunitate sau pericol pentru angajați?

La terminarea cursurilor, Codecool facilitează întâlniri între cursanți și companiile de top care își caută specialiști, astfel că aceștia pot participa la interviuri și au garanția unui loc de muncă după încheierea programului.

Ce se învață la cursuri

Codecool menține un dialog activ cu companiile, astfel că informația predată la curs este în continuu reîmprospătată și adaptată nevoilor din piață. Subiectele de studiu includ: limbaje de programare precum Python, .NET, Java și Javascript, GIT, lucrul cu diferite baze de date prin metoda Agile pentru dezvoltarea de software, ca de exemplu, SCRUM.

Pe lângă formarea competențelor digitale, compania pune un accent puternic pe dezvoltarea abilităților de tip soft-skills cum sunt: soluționarea conflictelor, business-thinking și crearea unei culturi de feedback, toți factori cruciali în mediul actual de lucru.

Prin modelul disruptiv pe care își bazează afacerea, Codecool răspunde nevoii specialiștilor pieței și a directorilor de companii referitor la fenomenul de recrutare și cel de menținere a personalului care necesită o abordare complet nouă în sensul formării competențelor digitale.

În România există o penurie de aproximativ 50,000 de profesioniști IT, iar până în 2020, România va avea un număr de 140,000 de profesioniști în IT. Momentan, peste 60% din companiile românești IT&C văd în recrutarea de personal IT o provocare de business (Brianspotting IT talent map 2017-2018).