Coldplay vrea concerte eco-friendly și apelează la SAP

Print Friendly, PDF & Email

SAP și Coldplay au lansat o aplicație specială pentru turnee, care măsoară emisiile de carbon ale fanilor pe măsură ce călătoresc spre și de la concertele live ale trupei, recompensându-i pe cei care aleg să utilizeze mijloace de transport cu emisii scăzute de carbon.

Aplicația „Music Of The Spheres” vine în completarea eforturilor Coldplay de a face concertele live cât mai sustenabile posibil din punct de vedere ecologic. Printre altele, aceasta oferă celor peste 5 milioane de fani care participă la turneele trupei informații relevante despre cum pot alege cele mai eficiente măsuri din punct de vedere ecologic în deplasările lor. 

Aplicația a fost testată pentru prima dată la spectacolele din America Latină ale trupei, în martie și aprilie. Potrivit declarațiilor Coldplay, participanții care au utilizat-o au redus cu 50% emisiile de carbon în călătoriile lor, comparativ cu fanii care au fost la ultimul turneu al trupei.

Pe lângă asistență, stimulente și informațile eco-friendly oferite participanților, Coldplay va face livestreaming prin intermediul aplicației de la unul dintre spectacolele lor susținute în  Europa, din cadrul turneului.

În dezvoltarea aplicației, care oferă fanilor o experiență imersivă, SAP a utilizat două dintre soluțiile sale best-in-class: SAP Business Technology Platform și SAP Cloud for Sustainable Enterprises.

Coldplay folosește, de asemenea, SAP Analytics Cloud pentru a obține informații despre amprenta de carbon cauzată de fanii care călătoresc, pe baza datelor capturate în aplicație, ceea ce va ajuta trupa să urmărească modul în care turneul compensează emisiile de carbon calculate.Urmărește-ne și pe Google NEWS