Companiile membre ANIS vor putea utiliza gratuit platforma softlead.ro

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii și Softlead, marketplace B2B dedicat generării de lead-uri pentru companiile software, anunță demararea unei colaborări ce are în vedere creșterea canalelor de promovare și de business în rândul companiilor partenere.

Astfel, începând cu luna iunie 2021, cele peste 150 de companii IT membre ANIS vor putea utiliza în mod gratuit platforma softlead.ro pentru a fi informați despre oportunitățile de business generate de ANIS și pentru a beneficia de vizibilitate prin canalele complementare ale marketplace-ului.

VEZI ȘI Softlead oferă GRATUIT servicii de audit pentru firmele care vor să se digitalizeze

De asemenea, oportunitățile de vânzări puse la dispoziție de ANIS membrilor săi, în mod direct sau prin parteneri, vor fi gestionate integrat prin platforma Softlead. În acest mod, companiile IT pot accesa un set complet de soluții de promovare a produselor și serviciilor tehnologice oferite.

În 2020, valoarea proiectelor software generate prin softlead.ro, marketplace B2B pentru aplicații software, a fost de 3.3 milioane de euro, cu 186% mai mult decât în anul anterior. Citește mai multe aici.

Pentru ANIS, parteneriatul încheiat cu Softlead reprezintă o oportunitate de a oferi beneficii suplimentare companiilor membre prin accesarea gratuită a oportunităților de afaceri și de parteneriate, generate în mod direct de către asociație sau prin colaborările noastre cu organizații reprezentative din alte sectoare ale economiei. În prezent, peste 75% din cifra de afaceri realizată de firmele românești de IT este generată de vânzări în afara țării, piața internă fiind foarte redusă din cauza lipsei investițiilor în tehnologie, atât la nivelul proiectelor publice, cât și în cadrul companiilor românești, fapt care ne situează pe penultimul loc în studiile europene privind gradul de digitalizare a societății. Acest parteneriat se înscrie în eforturile ANIS de susținere a dezvoltării companiilor membre și de accelerare a creșterii pieței interne de tehnologie – Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

scutire de impozit
Gabriela Mechea – Director Executiv ANIS.

În prezent, în platforma Softlead sunt listate peste 400 de firme, care au  acces la o bază importantă de solicitări și cereri de ofertă pentru implementări software în cadrul companiilor client, marketplace-ul reprezentând un canal principal de lead generation pe piața din România.

Obiectivele Softlead și ANIS au în vedere un punct comun: susținerea companiilor IT prin acțiuni de creștere a portofoliilor acestora de clienți și prin construirea unor parteneriate solide chiar în interiorul industriei. De asemenea, alăturarea dintre o asociație patronală, care contribuie activ la dezvoltarea segmentului de servicii și produse românești de tehnologie, și o companie de tip marketplace, cu rol de generare a oportunităților de creștere accelerată, reprezintă un element-cheie al industriei, atât în raportul de colaborare dintre partenerii IT, cât și în relația acestora cu beneficiarii finali, mai exact cu entitățile care trec prin procese de transformare digitală – Alexandra Roată, Co-Founder Softlead Marketplace

Alexandra Roată – Co-Founder Softlead Marketplace

Digitalizarea a accelerat achiziția și implementarea soluțiilor și tehnologiilor software și tot mai multe companii beneficiar au nevoie să fie ghidate în alegerea aplicației potrivite, a furnizorilor și a serviciilor complementare. În acest sens, platforma Softlead.ro ajută companiile să identifice suita de module și de aplicații necesare, în funcție de obiectivele de creștere, indicatorii de performanță, specificul industriei, bugetele alocate și mărimea companiei.