Coronavirus – Măsurile implementate de FREE NOW pentru a proteja șoferii și pasagerii

Print Friendly, PDF & Email

În urma publicării articolului în care menționam inițiativa FREE NOW de a susține personalul medical care luptă împotriva coronavirusului prin oferirea de curse gratuite și reacția unuia dintre partenerii companiei care declara că atât el, cât și alți șoferi înscriși în aplicație, nu văd cu ochi buni această inițiativă și le este teamă să nu contracteze ei înșiși noul coronavirus, FREE NOW a răspuns solicitării Digital Business și ne-a trimis documentul de mai jos, publicat integral:

Siguranța șoferilor și a pasagerilor este prioritară. De aceea, FREE NOW a informat în mod activ toți șoferii și companiile de transport partenere despre măsurile de igienă specifice activității de ridesharing și despre măsurile suplimentare care pot fi luate, în linie cu deciziile autorităților în contextul epidemiei de Covid-19.

Pentru desfășurarea curselor în condiții de siguranță, compania a identificat o soluție pentru dotarea mașinilor cu un panou despărțitor între scaunele din față și bancheta din spate, care este în curs de instalare în mașinile șoferilor din țară care s-au oferit voluntari pentru a transporta medicii din linia întâi. Totodată, recomandăm șoferilor parteneri să dezinfecteze integral habitaclul o dată pe zi, iar după fiecare cursă să dezinfecteze mânerele portierelor și alte suprafețe cu care pasagerii intră în contact, informând totodată pasagerii să limiteze atingerea suprafețelor din mașină în timpul curselor.

VEZI ȘI CUM Un startup și-a concediat 406 angajați în 2 minute după ce i-a păcălit să participe la un webinar

Din informațiile pe care le avem în acest moment, niciun șofer partener FREE NOW și niciun pasager care a călătorit în această perioadă prin FREE NOW nu se numără printre persoanele confirmate cu Covid-19. În eventualitatea confirmării unui caz cu test COVID-19 pozitiv în rândul șoferilor parteneri sau pasagerilor, FREE NOW va colabora cu autoritățile abilitate pentru gestionarea situației, asigurând toate măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virusului.

Medicii și personalul implicat în gestionarea stării de urgență sunt cei care știu mai bine decât oricine care sunt măsurile care trebuie luate pentru siguranța și sănătatea lor și a celor care călătoresc după ce cursa lor se încheie. Ei sunt eroii din spitale și luptă împotriva coronavirusului pentru noi toți, având nevoie de tot sprijinul, iar pentru a sprijini șoferii să fie în siguranță, FREE NOW a încheiat parteneriatul cu Asociația Studenților din Universitatea Politehnică București prin care orice sprijin financiar al oamenilor care vor să doneze o cursă medicilor să poată fi direcționat către cheltuielile cu măști, dezinfectanți și mănuși.

CITEȘTE ȘI Cum să ai un copil care știe cu 1 milion de cuvinte mai mult la vârsta preșcolară decât alțiiUrmărește-ne și pe Google NEWS