Cosm, scaunul de birou cu ajustare automată, lansat și în România

Cosm este noul model din portofoliul Herman Miller și a fost dezvoltat de o echipă de trei designeri din Germania: Carola Zwick, Roland Zwick și Burkhard Schmitz. După 10 ani de cercetare, Cosm este primul scaun auto-ajustabil care reușește să păstreze echilibrul și sprijinul perfect, adaptat fiecărui utilizator, pe întreaga durată de folosire a acestuia. Acesta a fost lansat de curând în România de Workspace Studio, firmă specializată în soluții de mobilier ergonomic pentru companii.

Spre deosebire de alte scaune cu un sistem asemănător, sistemul automat de înclinație de la Cosm – Auto-Harmonic Tilt – permite ajustarea în timp real a scaunului, în funcție de mișcările naturale ale corpului. În funcție de presiunea exercitată de cel care stă pe scaun, care fluctuează natural, mecanismul reglează punctul de sprijin astfel încât să răspundă instantaneu presiunii corpului, iar acesta să se afle într-un echilibru permanent. 

Designul său sofisticat răspunde instantaneu mișcărilor corpului sau de postură, oferind astfel un echilibru natural și un suport complet. Un astfel de scaun este esențial nu doar pentru protecția spatelui, ci și pentru brațe, reducând discomfortul și durerile resimțite în zona acestora și a umerilor după câteva ore petrecute la birou. Mânerele sunt special concepute pentru a prelua din tensiunea cauzată de poziția de la birou, dar mai ales activităților conexe – Horațiu Didea, Managing Partner Workspace Studios.