Creștere de 85% a vânzărilor de cărți online pe segmentul 18-24 ani

Odată cu decretarea stării de urgență și recomandările de distanțare socială, românii, și în special tinerii, s-au orientat către achiziția de cărți online, conform Libris.ro, care a înregistrat o creștere de 30% a vânzărilor față de aceeași perioadă a anului trecut, pe intervalul de referință 16 martie -16 aprilie.

Aceasta periodă a adus în online mulți cititori noi, pe lângă cei care preferau să facă achizițiile în librăriile fizice. Cu siguranță o parte dintre ei vor rămane în online și după relaxarea restricțiilor. Sper că la finalul acestei perioade să avem în România un număr mai mare de oameni care citesc, astfel încât piața de carte să își revină rapid. În prezent creșterile din online nu acoperă scăderile din offline, librăriile fizice generând în mod normal peste 70% din vânzările anuale de carte – Laura Țeposu, Director dezvoltare și co-fondator Libris.ro

 

CITEȘTE ȘI 3 Pachete de Măsuri pentru contracararea efectelor crizei economice prin Digitalizare

Creșterea cea mai accentuată a fost pe segmentul 18-24 ani, unde atât traficul, cât și rata de conversie au avut o dinamică pozitivă, ducând la o creștere de 85% a comenzilor de cărți online. Orientarea tinerilor către achizițiile online de carte a dus la creșteri semnificative și în categoriile preferate în special de acest segment de vârstă. Astfel, vânzările de carte Young Adult au crescut cu 110%, în timp ce vânzările de SF&Fantasy au crescut cu 145%.

Vânzările de cărți online pentru copii și cele de jocuri educative au crescut și acestea, pe fondul închiderii școlilor și grădinițelor, ambele înregistrând vânzări cu 72% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut. Titlurile preferate pentru copii au fost atât din categoria beletristică, dar și din categoria cărților cu activități: Pinguinul care voia sa afle mai multe – Jill Tomlinson, Jocuri pentru copii inteligenti. Carte de activitati +3 ani, Dumbrava minunata – Mihail Sadoveanu, Micul Print – Antoine de Saint-Exupery, Jocuri pentru copii inteligenti. Carte de activitati +5 ani. Puzzle-urile și bordgames-urile au dominat alegerile clienților Libris.ro în ceea ce privește jocurile.

Vânzarea de cărți online a generat pentru Libris o cifră de afaceri de 11.3 mil euro în 2019

Cărțile în exclusivitate, cele cu autograf, publicațiile de limbă engleză și volumele pentru copii au crescut vânzările Libris.ro cu 36% în 2019, comparativ cu 2018. Cifra de afaceri a atins pragul de 11.3 milioane de euro, peste estimarea de la începutul anului. Citește tot articolul.