Criptomoneda cu cea mai mare creștere anul acesta de care probabil nu ai auzit. Nu e Bitcoin

Criptomoneda care a depășit toate așteptările de anul acesta, având o creștere de 330%, este Litecoin. Aceasta a lăsat în urmă criptomonede mai cunoscute precum Ether, XRP și chiar Bitcoin. Cu o capitalizare de 8.4 miliarde de dolari, Litecoin este a șaptea cea mai valoroasă monedă virtuală, conform Mosaic Research.

Creșterea spectaculoasă poate fi atribuită în mare parte fenomenului cunoscut sub numele de halving. Mai exact, recompensa pe bloc este redusă la jumătate. Acțiunea va avea loc anul acesta, pe 6 august, iar minerii vor primi astfel 12.5 monede, în loc de 25, pe fiecare bloc. Acest proces are rolul de a stimula creșterea prețului, dar și de a preveni erodarea valorii Litecoin.

Renașterea monedelor digitale

Criptomonedele trec printr-o perioadă de renaștere anul acesta. Acest lucru se datorează acceptării la scară largă a monedelor digitale de către instituții, companii și a marilor investitori de pe Wall Street. Un stimulent puternic pentru această piață l-a dat Facebook, care a anunțat că va lansa propria cryptomonedă în curând – Libra.

S-ar putea să-ți placă și articolul 5 moduri în care Instagram a transformat marketingul digital

Aceste evoluții au determinat creșterea prețului Bitcoin cu 120% de la începutul anului. Eterul, de asemenea, a câștigat aproape 100%. Litecoin, care tranzacționa sub 30 de dolari la sfârșitul anului trecut, are în prezent o valoare de 130 de dolari

Și în România piața criptomonedelor a crescut în ultimii, mulți comercianți oferind drept metodă de plată pentru produsele lor monede digitale. Lista magazinelor cuprinde agenții online de turism (Vola, Fly-go), magazine de electronice (PCGarage, evoMAG), hoteluri și restaurante (Hotel Caro din Oradea, Grano Food and Care), fashion (Gall di Moda), farmacii (MaxiFarma) etc.