Crucea Roșie Germania folosește un sistem SAP pentru a optimiza campania de vaccinare a populației

Crucea Roșie Germania folosește un sistem SAP pentru a optimiza campania de vaccinare a populației

Dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19 într-un timp relativ scurt este un lucru remarcabil. O provocare la fel de mare este administrarea vaccinului la scară globală. Pentru a-și atinge obiectivele de imunizare la scară largă, astfel încât să se poată ridica restricțiile, țările din Europa și nu numai se confruntă cu provocări fără precedent în ceea ce privește capacitățile necesare și operațiunile coordonate.

În acest sens, SAP anunță că oferă sisteme software custom-made, care au debutat deja cu succes în Germania, la începutul lunii ianuarie.

CITEȘTE ȘI Americanii de la SAS vor să instruiască 5.000 specialiști Data Science în România

Unul dintre clienții SAP este Crucea Roșie Germană (DRK), responsabilă, printre altele, cu limitarea răspândirii coronavirusului în provincia Saxonia din Germania. În decembrie 2020, reprezentanții provinciei au contractat SAP pentru a lucra împeună cu T-Systems, filiala Telekom, la crearea unui sistem software care să ofere funcții logistice și de programare pentru campania de vaccinare. Sistemul a rulat cu succes după doar câteva săptămâni.

Logistica umanitară reprezintă o provocare uriașă în lupta împotriva epidemiei. Soluțiile SAP ne permit să digitalizăm planificarea, achiziția, gestionarea inventarului și livrarea vaccinurilor – Lars Werthmann, Director Logistic Crucea Roșie (DRK) Saxonia, Germania

Lars Werthmann, Director Logistic Crucea Roșie (DRK) Saxonia, Germania

Platforma poate urmări disponibilitatea stocurilor și resurselor, dar și îndeplinirea ritmului stabilit, astfel încât întregul proces logistic și de distribuție să poată fi planificat și reglat în timp real. DRK reușește astfel să vaccineze cetățenii în fiecare zi a săptămânii.

SAP Vaccine Collaboration Hub (VCH) este un sistem end-to-end care acoperă procesele de fabricare a vaccinului, distribuția controlată, administrarea, precum și monitorizarea post-vaccin. Prin intermediul aplicațiilor și soluțiilor cloud incluse, precum SAP Logistics Business Network, SAP Integrated Business Planning for Supply Chain, SAP S/4HANA, SAP Analytics Cloud, SAP VCH oferă transparență și informații valoroase despre procesul de vaccinare.

80% dintre producătorii farmaceutici din întreaga lume sunt clienți SAP, iar 18 dintre cele 20 de companii globale care oferă vaccinuri în acest moment se bazează pe sistemele și software-urile SAP, inclusiv AstraZeneca, CureVac, GlaxoSmithKline Moderna, Pfizer și Sanofi. În plus, SAP are zeci de ani de experiență în gestionarea proceselor de business, iar soluțiile digitale existente pot fi adaptate la cerințele specifice ale procesului de vaccinare.

Anul trecut, prin intermediul aplicației Corona Warn-App, dezvoltată de SAP și Deutsche Telekom, am digitalizat cu succes procesul de întrerupere a lanțului de infectare cu Sars-Cov-2: de la o posibilă infecție, la avertizarea contacților, din smartphone-uri în laboratoare. Anul acesta, ne concentrăm pe o soluție destinată susținerii procesului de vaccinare, iar vestea bună este că soluțiile noastre digitale globale sunt disponibile și în Europa de Sud-Est. Bazându-ne pe experiența SAP și pe cele mai bune practici internaționale, prioritatea noastră este să sprijinim guvernele, instituțiile medicale și alte părți interesate în atenuarea efectelor pandemiei – Josephin Galla, Managing Director SAP SEE

Josephin Galla_Managing Director SAP SEE
Josephin Galla, Managing Director SAP SEE