Cum aflii ce jocuri video sunt potrivite pentru copilul tău

Romanian Game Developers Association a lansat de curând desprejocurivideo.ro, o platformă pentru părinții care vor să afle ce jocuri video sunt potrivite pentru copiii lor.

Asociația menționează că site-ul va fi actualizat constant cu cele mai noi informații din industrie;  acestea vor fi comunicate și pe pagina de Facebook a inițiativei, unde vor fi organizate și sesiuni de Q&A cu Yolanda Crețescu, psiholog clinician și psihoterapeut adlerian, dar și tombole cu premii și provocări distractive pentru întreaga familie.

Descarcă și citește prima carte pentru copii scrisă de… copii!

Inițiativa vine în contextul pandemiei de COVID-19, perioadă în care copiii au petrecut mai mult timp jucându-se pe console, telefoane, tablete sau PC, iar jocurile video au reprezentat un mod de relaționare cu prietenii și părinții. Potrivit studiului european Gametrack realizat în 2019, trei sferturi dintre copiii cu vârste între 6 și 15 ani utilizează jocuri video, în vreme ce doar 1 din 5 părinți folosesc opțiunile de control parental și numai 2 treimi dintre aceștia au auzit de sistemul de rating de vârstă PEGI.