Cum funcționează site-ul unde îți poți vinde telefonul uzat

Print Friendly, PDF & Email

BuyBack.ro este o nouă platformă care achiziționează telefoane mobile uzate, lansată de firma Service Return SRL din Baia Mare. Reprezentanții companiei estimează că aprox. 10.000 de telefoane vor ajunge în programul BuyBack.ro în primul an de funcționare a serviciului, urmând ca anul viitor numărul acestora să se tripleze.

Cum funcționează BuyBack.ro

După ce accesează www.buyback.ro, utilizatorul trebuie să dea click pe butonul Cere o ofertă care îl va redirecționa către un alt site unde vor bifa criterii despre starea telefonului, model etc, urmând să primească pe loc o ofertă de preț estimativă.

CITEȘTE ȘI Startup-ul german Holoride, spin-off Audi, integrează blockchainul Elrond

Dacă este de acord cu oferta estimativă, utilizatorul completează o cerere, iar telefonul este ridicat gratuit de curier. Ajuns în sediul BuyBack.ro, telefonul este evaluat cu un software fără să fie dezasamblat, urmând ca utilizatorul să primească oferta finală de preț în maximum 24 de ore. În final, dacă oferta este agreată, BuyBack trimite banii în contul bancar sau Revolut al utilizatorului, urmând ca acesta să îi primească în doar 1 zi.

Compania promite că pentru prima cerere finalizată cu refuzul ofertei, diagnosticarea și transportul dus-întors al telefonului sunt gratuite.

BuyBack.ro acceptă telefoane mobile folosite de la nouă dintre cele mai populare branduri, în diverse modele apărute în ultimii 3-5 ani. Prin rețeaua de service-uri partenere, compania repară telefoanele care pot fi recuperate și le repune în vânzare cu ajutorul partenerilor din retail.

Reprezentanții BuyBack.ro afirmă că primesc spre colectare și telefoane mai vechi, indiferent de brand sau vechime, ce sunt preluate de partenerii de la Ecotic în vederea reciclării. În prezent, procentul telefoanelor reciclate este de 10% din totalul telefoanelor colectate, compania estimând o creștere a procentului în viitorul apropiat.

Din datele oferite de companie, până în prezent, prețul mediu plătit clienților care au apelat la serviciul BuyBack.ro este de 150 euro.

 Urmărește-ne și pe Google NEWS