Cum luptă Atos cu pandemia: Supercomputere, Sisteme Inteligente de Management al Epidemiilor, Data Science

Print Friendly, PDF & Email

Francezii de la Atos, prezenți și în România cu 5 birouri și peste 2300 de angajați, au aruncat în lupta împotriva pandemiei de Covid-19 întreaga lor expertiză:

  • Supercomputere cu putere de calcul de zeci de PetaFlops servesc echipe europene de cercetare din Franta, UK, Cehia, Brazilia. Calculatoarele de înaltă performanță ale Atos pot opera cu o putere de mii de ori mai mare decât computerele standard. Chiar dacă sunt utilizate pentru simulări, construirea unor modele predictive pentru analizarea progresului bolii sau în dezvoltarea de noi tratamente, aceste dispozitive puternice efectuează calcule foarte exigente, care se dovedesc esențiale în criza de astăzi.
  • EpiSYS, sistem de management al epidemiilor (EMS) conceput de Atos, ofera specialistilor din domeniul medical o privire de ansamblu precisa asupra situatiei epidemiologice, prin stocarea si gestionarea tuturor datelor referitoare la virus, inclusiv aspecte legate de incidenta acestuia la pacienti, totul in timp real. EpiSYS a fost adoptat in Austria la inceputul lunii martie.
  • Gama completa de servicii si solutii end-to-end in vederea desfasurarii activitatii profesionale in conditii optime, de la managementul lucrului la distanta, pana la tehnologii wireless, asigurand in acelasi timp siguranta oricarui mediu organizational.
  • Atos a trimis 10 dintre cei mai buni experti in Data Science si Inteligenta Artificiala la „Covid-19 Dataset Challenge”, o competitie internationala lansata de Casa Alba, pentru a gasi solutii pentru combaterea coronavirusului

CITEȘTE ȘI S-a lansat o platformă de tip cerere și ofertă pentru echipamente și servicii medicaleUrmărește-ne și pe Google NEWS

One Reply to “Cum luptă Atos cu pandemia: Supercomputere, Sisteme Inteligente de Management al Epidemiilor, Data Science”

Comments are closed.