Cum obții certificarea CPRE care te ajută în cariera de Business Analyst?

Print Friendly, PDF & Email

CPRE vine de la Certified Professional for Requirements Engineering și este una dintre cele mai căutate certificări IT la ora actuală din întreaga lume. Certificarea CPRE te ajută să-ți începi o carieră ca Business Analyst, printre cele mai bine plătite joburi și pentru care nu ai nevoie de cunoștințe avansate în IT. Salariul pentru Business Analyst entry level pleacă de la 1000-1500 de euro și poate ajunge la peste 3000 de euro când ajungi senior consultant.

Rolul unui Business Analyst

Un Business Analyst (BA) înțelege complexitatea mediului de afaceri, făcând diferența între succesul și eșecul unui proiect, scria Daniela Haliga – Endava, într-un articol din TodaySoftware Magazine: “Business analyst-ul investighează și identifică noile oportunități, articulând nevoia de îmbunătățire a modului în care companiile operează. BA facilitează procesul de schimbare și implementare, identifică și definește soluția care să maximizeze beneficiile și să reducă costurile. Este implicat în toate nivelurile funcționale ale companiilor și poate aduce contribuție semnificativă în procese precum definirea și implementarea strategiei sau definirea obiectivelor și cerințelor de business.

Mai mult de atât, business analystul acționează ca un mediator, facilitând comunicarea între departamente, între business și stakeholderi, și chiar între diferiți stakeholderi, asigurându-se că viziunea de business este transparentă, clar înțeleasă și transmisă corespunzător mai departe.”

Cum obții certificarea CPRE care te ajută în cariera de Business Analyst?

În România poți obține certificarea CPRE urmând cursurile IREB Foundation Level organizate de ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii. Cu o durată de trei zile, acesta este dedicat aprofundării cunoștințelor în domeniul ingineriei și managementului cerințelor, acoperind toate standardele internaționale, terminologia, tehnicile și metodele necesare.

Primul curs are loc în perioada 27-29 ianuarie, sesiunile fiind organizate online. Pentru cei care se înscriu până în luna martie ANIS oferă un discount de 10% ca reducere de lansare. Mai multe informații despre cursuri și examene se regăsesc pe site-ul ANIS

Programul CPRE este dezvoltat de IREB (The International Requirements Engineering Board), organizație internațională non-profit, care se concentrează pe profesionalizarea celor specializați în Inginerie și Managementul cerințelor, iar examinările sunt susținute de iSQI (Interational Software Quality Institute), fiind recunoscute internațional. Cursul este segmentat pe trei niveluri profesionale – Foundation Certificate, Advanced Certificate și Expert Certificate și se desfășoară pe o perioadă de trei zile.

 Urmărește-ne și pe Google NEWS