Cum să rezolvi un cub Rubik în 8 pași simpli

Print Friendly, PDF & Email

Un cub Rubik are 519 cvintilioane de posibile combinații. Adică 519,000,000,000,000,000,000. Vezi mai jos cum să rezolvi rapid un cub Rubik:

Cubul Rubik a fost inventat în urmă cu mai bine de 45 de ani de Erno Rubik, un sculptor și profesor de arhitectură din Ungaria. Numit inițial Magic Cube și fabricat din lemn, puzzle-ul inventat de Rubik a devenit atât de popular, încât s-au vândut peste 350 de milioane de bucăți în toată lumea.

Erno Rubik a creat cubul pentru ca studenții săi să înțeleagă mai bine geometria 3D, dar la început, nici el nu știa cum să-l rezolve. Totuși, Rubik s-a perfecționat și în curând făcea demonstrații în cadrul evenimentelor și expozițiilor, explicându-le curioșilor cum să rezolvi un cub Rubik sub 1 minut.

Chiar dacă este considerată cea mai bine vândută jucărie, cel mai adesea, adulții sunt cei care încearcă să rezolve cubul Rubik. Cei mai buni se întrec la speedcubing în cadrul competițiilor organizate de World Cube Association.

Începând din 2003, concursurile se țin din doi în doi ani, cea mai recentă fiind ediția de anul acesta din Melbourne, Australia. Câștigător a fost germanul Philipp Weyer, el reușind să rezolve un cub de 3x3x3 în 6.74 de secunde. Recordul absolut este deținut de chinezul Du Yusheng, cu un timp de 3.47 de secunde.

CITEȘTE ȘI despre tricoul care nu trebuie spălat (atât de des)!Urmărește-ne și pe Google NEWS