Cum vor Atos și Siemens să revoluționeze producția medicamentelor

Print Friendly, PDF & Email

Francezii de la Atos și nemții de la Siemens, ambii giganți tech cu operațiuni și în România, anunță că lucrează alături de industria farma la crearea unei replici digitale (Digital Twin) a procesului de producție farmaceutică, în scopul creșterii productivității acesteia.

Aflată în prezent în testare în cadrul industriei farma, soluția „Process Digital Twin”, ce are la bază tehnologiile IoT, AI și Advanced Analytics, are ca scop creșterea eficienței și flexibilității în fabricarea produselor farmaceutice. 

VEZI ȘI Cum luptă Atos cu pandemia: Supercomputere, Sisteme Inteligente de Management al Epidemiilor, Data Science

Producția și lansarea pe piață a produselor farmaceutice sunt procese complexe și de lungă durată. Pentru a răspunde acestor provocări, unul dintre partenerii farmaceutici globali ai Atos și Siemens a decis să testeze o nouă soluție inovatoare, construită și dezvoltată de cele două companii aflate într-o alianță strategică globală, ce presupune o colaborare de business și investiții comune. Soluția „Process Digital Twin” este o replică virtuală completă a unui pas specific din procesul de fabricație, conectat cu senzori IoT instalați în fabrică.

Aceasta generează volume de date complexe și oferă o viziune în timp real a tuturor detaliilor operațiunilor. Prin asocierea reprezentărilor virtuale și fizice ale procesului și folosind modele predictive și analize în timp real, Atos și Siemens ajută industria farmaceutică să reinventeze elemente cheie ale sistemului de fabricație.

Conform studiului pilot, soluția propusă de Atos și Siemens deschide calea către noi oportunități, cum ar fi o dezvoltare durabilă a proceselor. Acest lucru implică o reducere a timpului de experimentare și a deșeurilor, asigurarea unei nivel constant de calitate și trecerea la noi modele conform conceptului „quality by design”, pentru a obține produsul finit chiar din prima încercare. Soluția oferă, de asemenea, standarde optimizate pentru calitatea și fiabilitatea procesului.

Natura soluției pre-integrate Digital Twin a Atos și Siemens permite utilizarea sa în procese de producție la orice scară sau complexitate. Prin ajustarea componentelor tehnologice, Atos și Siemens pot reproduce mai eficient scenariile de utilizare a soluției Digital Twin pentru orice nou client, atât din industria farmaceutică, chimică, a proceselor manufacturiere, cât și din alte piețe.

photo: pharmaceutical-journal.com

Timeback.ro, aplicație de time management cu 90 de zile acces gratuit pentru antreprenorii româniUrmărește-ne și pe Google NEWS