De ce merge copilul meu la înot iarna?

Print Friendly, PDF & Email

Sunt o mulțime de studii care arată că lecțiile de înot au beneficii semnificative în dezvoltarea fizică și psihică a copiilor, mai ales iarna, când contribuie și la dezvoltarea imunității. O alternativă la activitățile în aer liber din sezonul cald, înotul devine o soluție ideală pentru petrecerea timpului liber. De altfel, lecțiile de înot sunt și un cadou inedit pe care părinții și apropiații îl oferă celor mici în prejma sărbătorilor de iarnă.

Mulți părinți aleg să ofere copiilor educație acvatică încă de la vârste fragede, pentru a le oferi siguranță și libertate să se bucure de sporturi acvatice pentru întreaga viață. Temperaturile scăzute ne-au determinat, pe mine și pe soția mea, să căutăm alternative la jocul din parc.

Una dintre activitățile preferate ale lui D. (4 ani) este înotul, iar acesta poate fi o alegere inspirată pentru părinții cu bebeluși, mai ales pentru că este și singura activitate recomandată încă de la vârsta de 4 luni.

Specialiștii – medici ORL sau pediatri – arată că stimularea imunității se face atunci când apar diferențe mari de temperatură, adică iarna. E important însă ca trecerea să se facă gradual, de aceea am asigurat o cameră de aclimatizare, asociată de copii drept loc de joacă, ce oferă un timp – tmapon de acomodare și asigură un confort termic important. În ultimii ani chiar vedem o creștere a solicitărilor pe durata sezonului rece, de 15%-20%, mai ales că înotul este o alternativă perfectă în sezonul rece la obișnuitele activități fizice în aer liber – Carmen Dumitru, fondator și manager club de înot  

Un al studiu arată că bebelușii și copiii care au urmat lecții de înot între 2 luni și 4 ani dezvoltă o mai mare încredere în sine, sunt mai independenți și se adaptează mai ușor la nou. Beneficiile înotului asupra motricității și dezvoltării musculare apar timpuriu, iar continuarea acestei activități în timpul sezonului rece contribuie la creșterea imunității.

Noi mergem la Acvatic Bebe Club

Succesul unei lecții de înot la vârste timpurii ține foarte mult de metoda de abordare a profesorului. Am ales Acvatic Bebe Club (ABC) deoarece, fiecare ședință de educație acvatică este structurată în așa fel încât D. să se poată acomoda treptat cu apa, organismul să fie pregătit pentru efort, iar apoi să se înceapă activitatea propriu-zisă.

CITEȘTE ȘI Yango lansează serviciul Premium, iar prețurile sunt la jumătate față de BlackCab Executive

Clubul încurajează prezența în apă a unuia dintre părinți, în cazul bebelușilor, pentru ca transferul de încredere să se realizeze treptat. Copilul este stimulat să exploreze mediul acvatic în siguranță, cu ajutorul obiectelor plutitoare. Prezența constantă a instructorului îi oferă acestuia posibilitatea să adapteze exercițiile ritmului de evoluție al copilului, astfel incât ședința de înot să fie prilej de relaxare și bună dispoziție. Abordarea instructorilor ABC stimulează încrederea celor mici în propriile forțe, dorința de explorare, creativitatea în joacă, diminuând astfel și anxietatea de separare față de părinți.

Ne-a dat încredere și faptul că ABC are o experiență de peste 7 ani în cursurile de înot pentru copii, timp în care 2.000 de copii le-au trecut pragul. Apoi, mai este aspectul dezinfecției apei, care se realizeaza prin intermediul unei instalații mixte bazate pe UV și ozon. Temperatura apei are constant o valoare cuprinsă între 31,5 și 32 grade, iar cea a aerului între 32,5 și 33 grade.

photo: parentscanada.comUrmărește-ne și pe Google NEWS