De ce să faci un Master în Data Science

Print Friendly, PDF & Email

De ce să faci un Master în Data Science? Cererea de skilluri în domeniul datelor a crescut rapid și va continua să crească în anii următori. Potrivit Forumului Economic Mondial (WEF), datele și inteligența artificială vor experimenta cea mai mare rată anuală de creștere a oportunităților de joburi, la 41%. 

Tot WEF estimează că până în 2025 vor fi creați 463 de exabytes de date în fiecare zi la nivel global. Companiile vor avea nevoie de specialiști pregătiți pentru a prelucra toate aceste date. Conform platformei Devjob.ro, salariul unui inginer în domeniul datelor pornește de la 5000 lei.

Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță lansarea programului de master Data Science for Industry and Society, care pregătește studenții pentru joburile viitorului, oferindu-le posibilitatea obținerii de certificări tehnice foarte căutate pe piața muncii.

încep în octombrie a.c., odată cu anul universitar 2022-2023. Cei mai buni studenți vor putea accesa programul de internship plătit în cadrul Băncii Transilvania. 

Despre programul de master Data Science de la UBB

  • Se adresează atât proaspeților absolvenți de facultate, cât și profesioniștilor care doresc să aibă competențe în colectarea, prelucrarea și interpretarea datelor în organizații.
  • Curricula inovativă a programului contribuie la dezvoltarea competențelor de analiză a informațiilor cu instrumente specifice Inteligenței Artificiale în cadrul unor proiecte cu date reale coordonate de experți din mediul academic și cel industrial.
  • Programul cuprinde două specializări SAS, Advanced Analytics și Data Science, și oferă posibilitatea obținerii de certificări foarte căutate în industrie, precum: Visual Business Analytics, Statistical Business Analyst, SAS Programming Specialist, Machine Learning Specialist sau Nature Language Processing and Computer Vision.
  • Programul de studii este oferit în limba engleză, cu derulare pe parcursul a doi ani și cu numeroase posibilități privind stagii de intership la Banca Transilvania, dar și la alți actori din domeniu.


Urmărește-ne și pe Google NEWS