De ce vrea Softbinator pe Bursă?

Print Friendly, PDF & Email

Românii de la Softbinator Technologies, firmă de software cu accent puternic pe Blockchain și afaceri de 12.3 milioane lei în 2020, a anunțat recent intenția de a se lista pe piața AeRO a BVB sub simbolul CODE. Înainte de listare, compania va efectua un plasament privat pentru atragerea de capital în vederea expansiunii companiei la nivel internațional.

Conform fondatorului și CEO, Daniel Ilinca: “Investitorii au fost mereu în atenția noastră, încă de la începuturile companiei. Suntem una dintre companiile de dezvoltare software cu cea mai rapidă creștere din Europa, dar nu vrem să ne oprim aici. Prin urmare, decizia de a lista Softbinator Technologies și de a accelera dezvoltarea companiei cu sprijinul investitorilor Bursei de Valori București este un pas firesc în evoluția noastră“.

Fondată în 2017 de Daniel Ilinca, Softbinator Technologies are în prezent o echipă de 100 de dezvoltatori de software, ale căror soluții sunt utilizate de companii din SUA, Europa (Marea Britanie, Germania, România), Orientul Mijlociu (Israel) și Asia (Singapore). Clienții companiei sunt jucători globali activi în sectoare precum auto, educație, lifestyle, sănătate, plăți electronice, gaming și bănci. Softbinator Technologies are echipe în București și Constanța și intenționează să utilizeze capitalul atras de la investitorii BVB pentru a-și extinde prezența la nivel internațional prin deschiderea de birouri în SUA și Israel.

Înainte de listarea acțiunilor pe piața AeRO a Bursei de Valori București, Softbinator Technologies va realiza un plasament privat în cadrul căruia va oferi investitorilor 10% din acțiunile proprii. Compania intenționează să atragă aproximativ 6 milioane lei și are în vedere o evaluare de aproximativ 60 de milioane de lei după încheierea plasamentului privat.

Pe lângă finanțarea expansiunii la nivel internațional, infuzia de capital va alimenta investițiile în cercetare și dezvoltare în blockchain și cloud (DevOps), precum și lansarea de noi linii de afaceri în aceste domenii. Softbinator Technologies intenționează să utilizeze în mod activ, în viitor, finanțarea prin piața de capital pentru realizarea de potențiale tranzacții de M&A pe piața românească. 

Daniel Ilinca si Andrei Pitis – Softbinator Technologies

În urmă cu un an, Softbinator anunța atragerea antreprenorului Andrei Pitiș în companie în poziția de Președinte al Consiliului de Administrație. Referitor la listarea firmei la Bursă, Pitiș menționează: „Consider că industria românească de software este în creștere accelerată, mai ales prin intermediul unor firme precum Softbinator Technologies, care se adresează unei piețe globale, punând accent pe tehnologii de vârf, cum ar fi blockchain și AI. Prin listarea pe AeRO mă bucur că putem da investitorilor șansa să contribuie la dezvoltarea unei companii deja profitabile și la extinderea în piețe deja consacrate ca USA, Israel sau piețe noi, precum Japonia”.

În urma listării, Daniel Ilinca va deține 44,7% din companie, Bittnet Systems 22,5% din acțiuni (care a intrat în acționariatul Softbinator anul trecut prin preluarea unui pachet de 25% din capitalul social), echipa de conducere formată din Alexandru Dianu (COO), Marius Baisan (CTO) și Andreea Popa (CFO) va deține 10,8%, Simple Capital, un vehicul de investiții al renumitului antreprenor în IT, Andrei Pitiș, va deține 9%, în timp ce investitorii BVB vor deține 10% din acțiunile CODE. În vederea pregătirii pentru listarea pe piața AeRO, în aprilie 2021, acționarii companiei au numit un Consiliu de Administrație format din trei membri: Andrei Pitiș, Președinte, Daniel Ilinca, Vicepreședinte și Cristian Logofătu, Membru.Urmărește-ne și pe Google NEWS