DHL Express își va completa flota cu 12 avioane cargo electrice

Print Friendly, PDF & Email

DHL Express anunță că a comandat 12 avioane cargo electrice, produse de startup-ul american Eviation, ce vor fi livrate în 2024. Noua flotă de avioane full electrice va permite DHL să opereze o rețea de transport aerian cu zero emisii. Avioanele vor fi utilizate în SUA, înlocuind treptat navele cargo convenționale.

Avioanele Alice eCargo comandate de DHL pot fi operate de un singur pilot, au o sarcină maximă de 1.200 kg și o autonomie maximă de 815 km. Conform reprezentanților DHL, avioanele vor avea nevoie de max 30 minute pentru încărcărcare per fiecare oră de zbor. Compania speră să reducă costurile cu întreținerea flotei aeriene, motoarele electrice fiind mai fiabile, având mai puține piese în mișcare care se pot defecta. De asemenea, DHL poate monitoriza permanent performanțele aeronavelor cu ajutorul software-ului de operare pentru a asigura eficiență optimă.

Alice poate fi utilizt pe rute scurte, de transfer – feeder routes – și necesită mami puține investiții în infrastructura stațiilor. Bateriile avionului pot fi alimentate în timpul încărcării sau descărcării mărfurilor, neafectând timpii de livrare. 

 Urmărește-ne și pe Google NEWS