Dispare brandul clujean iQuest. Firma va fuziona cu o altă companie din același grup

Print Friendly, PDF & Email

Compania iQuest, furnizor de soluții și servicii IT pentru afaceri, a fost înființată în 1998 de antreprenorul clujean Cornelius Brody. Din 2018, grupul Allgeier deține pachetul majoritar în cadrul grupului iQuest, iar în prezent, iQuest Group este deținut 100% de Nagarro.

Fuziunea dintre grupul iQuest și Nagarro face parte din noua strategie a Allgeier SE, companie listată la bursa din Frankfurt, conform unui comunicat de presă remis Digital Business. Strategia vizează gruparea tuturor entităților din zona de tehnologie din portofoliu Allgeier într-o divizie distinctă care țintește o listare independentă la bursă.

Nagarro are birouri în 25 de țări, cele mai importante centre fiind localizate în România, Austria, Germania, India, Mexic, Emiratele Arabe Unite și Statele Unite ale Americii. Companie antreprenorială, Nagarro a fost fondată în 1996 și preluată de grupul german de tehnologie Allgeier SE în 2011. În România, Nagarro are sediul în Timișoara.

De ce a plecat McDermott de la SAP atât de brusc?

Reprezentanții Nagarro au menționat că în următoarele luni iQuest va fi rebranduit în Nagarro, însă, la nivel operațional, cele două organizații nu vor suferi modificări: specialiștii Nagarro și iQuest vor avea oportunitatea de a lucra la mai multe proiecte și vor avea acces la tehnologii, experiențe și modele de livrare noi. Astfel, echipele destinate unui proiect pot avea acum în componență specialiști din mai multe zone geografice, operând după un model de livrare global, precum și din arii de expertiză care nu erau disponibile înainte.

Etapa de tranziție va fi guvernată de o echipă formată din managementul celor două companii, transferând responsabilitățile curente către noua configurație, ce presupune repoziționarea managementului iQuest în roluri cu impact global în noua organizație. La conducerea operațiunilor noii entități formate în România se va afla Voicu Stoiciu, care deține în prezent funcția de Managing Director Nagarro România.

În urma tranzacției, cele două companii vor cumula în România aproximativ 815 de angajați, cea mai mare parte a acestora provenind din grupul iQuest. Nagarro are o echipă de 155 de angajați în cadrul sediului său unic din România, aflat la Timișoara, iar iQuest cumulează în birourile din Cluj-Napoca, Brașov, București, Craiova și Sibiu peste 660 de angajați.Urmărește-ne și pe Google NEWS

One Reply to “Dispare brandul clujean iQuest. Firma va fuziona cu o altă companie din același grup”

Comments are closed.